Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding van beide ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

De Fotovakvrouw: een terug- en vooruitblik

Het jaar 2018 begon voor De Fotovakvrouw bombastisch! Een geweldige januari maand met mooie opdrachten, maar ook met een ongelukkig einde. Het ongeluk met mijn auto waarbij dankzij een snelle reactie alleen mijn eigen auto schade had. Tevreden opdrachtgevers, maar geen fijn banksaldo ...

Het autoschadeherstel bedrijf Wellcoll heeft prachtig werk verricht. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt en heb ik prachtig vakwerk gefotografeerd. Na enkele weken reed ik weer in een mooie bolide rond.

Het jaar 2018 was een mooie leerschool. Het bracht mij naar het volgende level. Als persoon en bedrijf ben ik opgekrabbeld en kan met trots worden gezegd dat mijn bedrijf loopt! De vele dankbare reacties van klanten zijn mijn getuige.

Het realiseren van een netwerkvereniging is ook een feit: ik ben oprichter en voorzitter van de Business Shift. Samen met een groep authentieke ondernemers hebben we een missie en visie vertaald naar een vooruitstrevende vereniging. Er is maximaal plek voor 25 personen, de plekken worden langzaamaan ingevuld. Wil je ook een keer komen kijken, laat het mij weten!

Het jaar 2019 zal een jaar van zichtbaarheid en ontwikkeling worden, De Fotovakvrouw gaat nu écht als merk knallen. Hiervoor heb ik specialisten om mij heen die me hierbij helpen en ondersteunen. Schmeits Websolutions gaat ervoor zorgen dat mijn website loopt als een trein en het voorziet van een ontwikkeld jasje. Indra VA gaat mijn social media voorzien van optimalisatie en structuur en ikzelf start het nieuwe jaar gelijk met een workshop in Antwerpen om mijn portretwerk verder te verfijnen. Dicht bij mezelf blijven, uitvoerende taken uit handen geven (en dat is heeeeel wat voor mij), zodat ik me volledig kan focussen op de fotografie!

Van een manusje-van-alles kom ik steeds dichter bij de kern. Het voelt alsof ik uit een sluimerstand ben ontwaakt. Mijzelf met camera inzetten als instrument om mensen blij te maken, te verbinden en waarde te geven, dat voelt ontzettend goed en maakt mij gelukkig.
Fotografeerde ik eerder alles wat op mijn pad kwam, nu weet ik gericht wie mijn klanten zijn. Authentieke mensen en bedrijven maken gebruik van mijn diensten. Er wordt gebruik gemaakt van intuïtieve fotografie alsook conceptuele fotografie of een combinatie van beide. Mijn specialisatie is en blijft mensen gecombineerd met een verfijnde intuïtie en een bak met (levens-)ervaring.

Die ervaring komt niet uit de lucht vallen. Tijdens mijn opleiding bij Fontys heb ik verschillende stage plekken bezocht. De allereerste was bij Guus Janssen in Stein, een gewaardeerd collega die nu van zijn pensioen mag gaan genieten. Totaal onervaren kwam ik er binnen en ging er weg met een gericht(er) plan. Wat er miste in de opleiding was duidelijk, waar ik aan mezelf moest gaan werken ook.

Mijn eindstage heb ik volbracht bij Roy Wanders Photography & Film. Tot op de dag van vandaag is hij een inspiratiebron waarmee ik mij niet kan vergelijken. Doe ik ook niet. Zijn kijk is totaal anders, maar leerzaam was het zeker! Deze kennis nam ik mee in mijn rugzak en heeft mede mijn stijl van vandaag beïnvloed.

Na verschillende functies in loondienst in de fotobranche te hebben bekleed, heb ik deze ervaring ook weer in mijn zak gestoken en meegenomen naar de fotograaf die ik nu ben. Mijn laatste werkgever Foto Delahaye is ermee gestopt. Klanten kunnen nu bij De Fotovakvrouw terecht, ik zet het vakmanschap, oftewel vakvrouwschap vanuit Geleen graag voort!

In 2019 ga ik nóg meer luisteren en de vertaalslag maken, waarmee ik mezelf ben en blijf en toch je verwachting kan overtreffen. Pakketten en aanpak worden anders, mede dankzij 2018.

Daar waar ik het afgelopen jaar veel tijd heb gestoken in een persoonlijke benadering en dit gratis aanbood, als zijnde mijn ontwikkelingsproces, gaat dit het komende jaar een vast onderdeel worden van mijn aanpak. Hierdoor stijgen niet alleen de prijzen vanwege de 3% verhoging, maar ook vanwege mijn aanbod. Hiervoor krijg je wel veel meer terug, de investering scheelt jou tijd en zorgen en je ontvangt uiteindelijk een product wat veel meer en beter bij jou of je bedrijf aansluit.

Het jaar is verrassend afgesloten met een publicatie in "Ooggetuigen" van het WWF! Daar waar ik niks had verwacht is mijn foto door de jury uitgekozen om in het boek te plaatsen. Fijn dat mijn vrije-tijds-fotografie ook wordt gewaardeerd. Ik offer graag mijn spaarzame vrije uurtjes op om de mensen te laten zien wat voor moois er in je eigen omgeving is.

Mijn nieuwe werk ligt klaar en de nieuwe website komt eraan. Hierna gaat mijn volledige focus naar de expositie "Limburgse Maedjes", vrouwen van 40 jaar en ouder, divers, scheef, krom, ziek, gezond, kort en lang maar allen even krachtig en mooi om zónder oordeel te bewonderen. De foto's zijn gemaakt, een keuze maken wordt heel lastig. De expositie ruimte is nog in de "moet nog op mijn pad komen" fase, maar dat het een authentieke Limburgse locatie gaat worden staat vast. Wanneer alles onder de streep klaar is wordt een datum geprikt en hoor je mij van de daken schreeuwen om te komen kijken. Volg mij op LinkedIn en/of Facebook of geef je op voor mijn Virtueel Blognieuws (je ontvangt dan de uitnodiging per mail) door een mail te sturen naar connect@defotovakvrouw.nl

Ik heb meer dan honderd kerstkaarten verstuurd, heb me suf gelikt aan de enveloppen en kapot geprakkiseerd of ik niemand ben vergeten. Je raadt het al: ik ben mensen vergeten. Voor al deze mensen wil ik via deze weg iedereen hele fijne kerstdagen wensen met veel warmte en genegenheid.

Doen wat je leuk vindt is vrijheid. Leuk vinden wat je doet is geluk.

<< terug naar alle blogberichten