Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding van beide ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

Familiefoto's op de Brunsummerheide | pure liefde

Tijdens één van de laatste zonnige uren van september, mocht ik familiefoto's gaan maken op de Brunsummerheide. Een gouden combinatie als je het mij vraagt: de natuur, lieve mensen én boffen met het weer! Als fotograaf in Geleen geniet ik van mijn omgeving, de diversiteit in Limburg en haar landschap.

Finn kwam met zijn ouders nét terug van vakantie, ze waren met hun drieën heerlijk relaxed. Dat mams de avond van te voren nog snel wat wasjes had gedraaid was niet te merken. Tijdens de wandeling vanaf de parkeerplaats naar de afgesproken plek toe waren mijn ogen al aan het 'scannen'. Waar is het niet te druk? Waar valt het licht mooi? Wat zou bij hen passen? Na onze ontmoeting besloten we gewoon op ons gevoel een richting uit te gaan en ter plekke ons te laten verrassen door wat we tegen kwamen. 

De deken die ik altijd meeneem kwam goed van pas. Ik zag een hele mooie boom, het zonlicht viel hier perfect doorheen, dát werd onze eerste plek. Gemoedelijk en op ons gemak straalde Finn de hele tijd. Hij vond het zelfs prima toen we hem op een tak lieten zitten (vastgehouden door zijn sterke papa). Op een ander plekje weer terug op de grond vond hij de blaadjes, takjes en dennenappels óók heel interessant. Als een kind wat maar al te graag buiten komt liet hij dit op zijn eigen manier aan mij zien. Dit te documenteren is zo waardevol, daar weet deze familie alles van.

Spreken zonder woorden

Finn verstaat de kunst, ondanks het feit dat hij nog niet kan praten, zichzelf meer dan duidelijk te maken. Hij wijst, houdt iets vast en kijkt je aan met zijn grote blauwe ogen zodat je precies weet wat hij wil. De dankbaarheid die vervolgens van hem afspat omdat je hem begrijpt is wonderbaarlijk om te zien! Je hebt geen woorden nodig, ik besloot dat dit absoluut terug moest komen in de foto's van deze liefdevolle familie. Pap en mam verdienden het om ook even met hun tweeën op de foto te gaan, Finn had al veel aandacht van mij gehad, we hadden hem toegezongen en hij was wel toe aan een lekker koekje. 

De familie en ik waren zo verrast en blij met het mooie resultaat dat we vonden dat dit gedeeld mocht worden in deze Blog. Hieronder volgt een selectie van de foto's, zo kun je een idee krijgen hoe een reportage uit kan zien. In mijn portfolio staan alleen losse, op zichzelf staande beelden.

Er zijn de afgelopen weken naast  familiefoto's ook meerdere bedrijfsreportages gemaakt, waaronder portretfoto's, productfoto's, teamfoto's en sfeerfoto's aan bod zijn gekomen. Een hommage om te mogen verzorgen. Op het moment bereid ik me weer voor op een feest van een jarige job van 90 jaar oud, een intieme bruiloft van een contrastrijk aanstaand echtpaar en de voorlopig laatste editie van de workshop natuurfotografie. Mezelf altijd de vraag en uitdaging stellende: kan het nog mooier dan dit? Ik wens jou veel liefde en licht, ik neem het in ieder geval overal met mij mee. 

Vind je het leuk om een keer kennis met mij te maken? Bel of mail me dan, de gegevens staan bij contact.

Op alle foto's berust het auteursrecht alsook het copyright. Gebruik en misbruik hiervan is strafbaar. 

<< terug naar alle blogberichten