Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding van beide ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

Fotografie in de Euregio - diversiteit alom!

Vanaf het begin van mijn ZZP-carrière wist ik één ding zeker: de studiofotografie is verleden tijd. Na een jaar had ik ook reeds vaarwel gezegd tegen newborn-babyshoots. Op een enkele aanvraag na verwijs ik je graag door. Het past gewoonweg niet meer bij de persoonlijke ontwikkeling die ik heb doorgemaakt. Er zijn liefdevolle collega's die ik dit werk van harte gun. De familie-fotoshoot-actie in het voorjaar heeft totaal geen reactie opgeleverd. Het universum was zeer duidelijk. Ook dit heb ik losgelaten en ben verder gaan uitdiepen waar ik nu écht gelukkig van word. Bedrijfsfotografie in diverse branches, portretfotografie en content materiaal maken voor bedrijven, MKB en zzp'ers is waar mijn JOY van gaat sprankelen. Ervarings-ondervindelijk ontstaan door nee te zeggen tegen opdrachten die niet meer bij mij passen. Dit beseffende kwam een gedachte voorbij: "Wanneer je jezelf bent en blijft, heb je geen concurrentie". 

"Oh, maar fotografeer je dan geen gezinsfoto's en bruiloften meer?", kwam laatst als vraag voorbij. Oh jawel hoor, en deze opdrachten zijn zo mooi dat ik ze voor geen goud zou willen missen! Van de onlangs gefotografeerde 'Story of Serge & Anouk' hebben jullie reeds op mijn Facebookpagina en Instagram een glimp voorbij zien komen. Ook op de mooie gezinsfoto's in de kleurige herfst ben ik zo trots als een pauw.

De aanvragen blijven binnen stromen, het zijn allemaal heel diverse aanvragen en stuk voor stuk ontzéttend mooi om te mogen doen! Ik kan ze niet allemaal belichten, maar twee daarvan worden hierna kort benoemd, gewoonweg omdat deze de aandacht verdienen.

In september 2016 is euPrevent gestart met het drie jaar durend project ‘Senior Friendly Communities’ (SFC). Dit project is een samenwerking van verschillende partners uit de Euregio Maas-Rijn (EMR). Het project richt zich op actief ouder worden in seniorenvriendelijke gemeenten. In dit project ligt het accent op de psychische gezondheid met speciale aandacht voor dementie en ouderdomsdepressie. In dit project werken de euregionale partners samen met 31 gemeenten uit de Euregio Maas-Rijn. Het doel is het tot stand brengen van seniorenvriendelijke gemeenten. Gemeenten waar zorg-, verzorger- en inclusievriendelijkheid centraal staan. Zodat senioren kunnen blijven deelnemen aan het normale, sociale leven.

In de zomermaanden ben ik voor euPrevent | SFC en Interreg EMR bezig geweest met het fotograferen van kunstenaars die allen 'ouderdomsdepressie' uitten via de kunstwerken die ze hebben gemaakt. De gesprekken, ontmoetingen en locaties in de hele Euregio waren fantástisch om te hebben mogen bezoeken. Zo veel bijzondere mensen hebben een openhartige kijk gegeven in hun wereld. Dat doen ze uiteraard niet zomaar, ze hebben bewust gekozen om mee te doen aan dit project, gelukkig waren ze in het bijzijn van mij ook op hun gemak. Dit fotowerk is in een prachtig boekwerk vormgegeven waarbij ik heb samengewerkt met Bartistiek Design, Kameleon - coaching & communicatie en Korpel Translantions. Het boek heeft als doel, mensen en instanties te informeren over ouderdomsdepressie en geeft een verslag van de achtergrond van het project. Een bijzondere samenwerking met vakspecialisten, want ik wist vanaf het moment dat ik een offerte mocht gaan indienen dat met alleen de beste ervaren mensen wilde doen waardoor kwaliteit was gegarandeerd.

Mijn grote dank gaat dan ook uit naar An Geenen, Marja Veenstra, Remke van der Linden, Frank Willems, de specialisten van het hele project, het team en mijn gezin. Samen zorgen wij ervoor dat onze samenleving prettig blijft, ook bij het ouder worden. Mijn dankbaarheid is eigenlijk ook niet in woorden uit te drukken, bekijk het maar als een hele lange welgemeende dikke knuffel.

Heb je interesse een exemplaar van het boek te ontvangen en/of kun je deze handreiking gebruiken in jouw werkgebied? Neem dan gewoon contact met mij op, ik geef je graag het boek mee!

Ook kun je op de website https://euprevent.eu/nl/sfc/ meer informatie vinden. 

Dan is er nog een lopend project wat ik graag onder de aandacht wil brengen. Een moedig, gedurfd en gewéldig concept wat ik van A tot Z in beeld mag brengen: Restaurant Biej de Tant  in Schinveld gaat uitbreiden. 

Niet zomaar een uitbreiding, ze hebben het gebouw van de voormalige basisschool gekocht en zitten reeds midden in de verbouwing! Dit karakteristieke gebouw wordt omgetoverd tot een sfeervol, eigentijds restaurant, vergaderlocatie en naderhand evenementenlocatie. Ik heb de rondleiding gehad, het speelplein, de aanwezige bomen en ruimtes geven geweldige mogelijkheden. Als aftrap van de hele fotoreportage heb ik opa van Eijk gefotografeerd. Met zijn 91 jaar, voormalig 'koempel', helpt hij nog graag een handje mee met de verbouwing waar het kan. Hoe mooi is het om dat vast te leggen? Nou, ik zou er de hele dag kunnen fotograferen, echter de kou laat dit niet toe ;). Tussendoor zat ik me op te warmen aan de bouwlamp ... 

Hun website krijgt net zoals de gehele uitstraling een metamorfose. Hiervoor mag ik intensief samenwerken met het team van Biej de Tant en Daphne Mazgon Design. Zo zie je maar weer, als zzp'er werk ik nooit alleen. Volg Biej de Tant op hun social media kanalen voor de updates!

De weg gaat zoals hij gaat, ik volg mee en dit heeft ertoe geleid dat ik me meer ga toeleggen op foodfotografie. Qua belichting heb ik niet meer vakkennis nodig dan ik al had, maar compositorisch is het nooit verkeerd me bij te scholen. Hiervoor ga ik maandag a.s. naar Amsterdam, we maken er een leuke dag van! En jawel, als je het nog niet had gelezen, ik ben inmiddels in het bezit van een goede flitsset. Er niet meer onderuit kunnen komen vanwege de aanvragen die binnen kwamen, portretfoto's op een bepaalde manier kunnen maken heeft hiertoe geleid. En blij dat ik ben. De eerste resultaten zijn met veel enthousiasme ontvangen! De klant heeft echter de primeur, dus moet ik nog even wachten met het tonen van dit werk. Ik sluit af met foto's van opa van Eijk, een prachtig mens met een bak aan levenservaringen die hij maar al te graag met je deelt.

<< terug naar alle blogberichten