Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding van beide ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

Jezelf worden, zijn en blijven

Deze keer even geen fotografische blog, maar een persoonlijk stukje van mijzelf.

Sommige mensen weten het al vroeg, bij anderen duurt het wat langer. Ontdekken wie je nu eigenlijk bent. En waarom is dit nu zo'n dingetje? Waarom willen we dat zo graag weten - meestal bij het ouder worden? Je bent immers toch al jezelf?

In mijn geval ging een wereld voor me open toen ik het boek "Kleine ego's, grote zielen" had gelezen. Het enneagram bevestigde vrijwel alles waarom ik ben wie ik ben en deed wat ik toen deed. Inmiddels is deze eyeopener al ruim 7 jaar geleden geweest en heeft het mij in beweging gezet. Het heeft mij ertoe gezet mezelf steeds verder te willen ontwikkelen, mezelf uit te dagen en meer uit het leven te gaan halen. Ik wist dat ik 'later-als-ik-dood-ben' geen spijt wilde hebben van de dingen die ik NIET had gedaan. Dus doen! Ik wist eindelijk in woorden wie ik ben, wat mij verder heeft geholpen zeker als ondernemer!

Nu, jaren en veel ervaringen en wijsheid verder, kom ik 'per toeval' het boek "De intelligentie van de kosmos" tegen, waarin grensverelggend wetenschappelijk onderzoek naar de reden van ons bestaan wordt weerlegd. Deze keer bevestigt het de drang naar een ontwikkeld bewustzijn. Alles wat ik meemaak, de goede en minder goede dingen, dragen bij aan innerlijke groei. Mezelf als mens en als fotograaf steeds verder ontwikkelen is onlosmakelijk verbonden met mijzelf. 

Op mijn pad van het ondernemen zijn er reeds hordes genomen en blijven er mensen die om een eigen reden me niet steunen of verder willen helpen. Dat is oké en het helpt mij zelfs enorm. Het helpt mij ook om naar mezelf in de spiegel te blijven kijken en mezelf te blijven. Me niet omver te laten blazen of mee te laten nemen in een systeem wat tegen mijn natuur indruist.

"Maar loop je dan geen klanten mis?" Deze vraag stelt men mij wel vaker, mijn antwoord? Nee. Mijn marketingstrategie richt zich niet op opdringen, jou iets te willen aansmeren, daar walg ik van. Door mezelf te zijn en te blijven komen daar vanzelf de mensen op af die hetzelfde voelen. Vandaar ook dat je mij wel vaker tegenkomt op de sociale media kanalen, ik laat mezelf zien. Er zijn altijd mensen die zich identificeren met jou of wat je uitstraalt. Een fake uitstraling hou je niet lang vol en de meeste mensen zullen hier snel doorheen prikken. Wees je dus wel bewust wat je wil uitstralen en overbrengen naar de ander. Hoe makkelijk is het als je altijd jezelf bent en kunt zijn en daarmee klanten trekt? Nou het allermakkelijkst dus, het kost geen moeite.

Tijdens mijn werk met mensen geef ik ze de ruimte om zichzelf te zijn. Door me niet meer (en ook niet minder) voor te doen dan ik ben wordt een sfeer gecreëerd waarbij iemand op het gemak komt. Dit kost tijd, uiteraard lukt dat niet binnen 5 minuten. Vandaar ook dat ik na de laatste 'les' in deze de knoop heb doorgehakt mezelf niet meer aan te passen aan de wens van de klant (=even vlug een fotootje maken want we hebben geen tijd). Het resultaat is dan namelijk niet naar mijn maatstaven, dat is dan erg jammer. Wanneer je me uitnodigt om portretten te maken gaat dat alleen met de juiste vibe en planning, dus zul je daar iets meer tijd in moeten investeren dan 5 minuten. - Uitgezonderd zijn personeelsfoto's van grote aantallen, hier is het onmogelijk om met iedereen persoonlijk in gesprek te gaan.- 

Met een gedegen voorgesprek werk ik plannen uit om jouw authenticiteit visueel te maken. Deze voorbereiding spaart al enorm veel van jouw tijd uit waardoor ik op het moment van fotografie alleen de aandacht voor jou heb, dat is voor ons beiden erg prettig. Daarnaast ontstaan de mooiste momenten, de magie, als we bezig zijn. Het duurt soms even, maar dan zie ik een sprankeling, een zogenaamd masker wat afgaat. Wanneer dat gebeurt denk ik " wauw, dit is het!" En die foto ís achteraf dan ook het beeld waar je zelf enthousiast van wordt. Enthousiasme werkt aanstekelijk ... Wellicht begrijp je nu waarom ik mezelf ben en moet blijven.

Wil je wat meer over mij en/of mijn werkwijze weten? Spreek dan gerust een keer met me af voor een kop koffie of thee en een leuk gesprek! Wellicht kan ik zichtbaar of onzichtbaar veel voor je betekenen, ik help je graag. 

P.s. schrijf je in voor mijn Virtuele Vaknieuws om maximaal 10x per jaar op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen in mijn bedrijf (onderaan deze pagina in de mobiele versie).

<< terug naar alle blogberichten