Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding van beide ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

Fotograaf Limburg: COVID-19 Protocol Fotografie Sector

De Fotovakvrouw en het COVID-19 Protocol

Een fotograaf moet 'Corona-proof' kunnen werken. De beroepsorganistaie voor professionele fotografen, Dutch Photographers (DuPho), heeft dit protocol opgesteld om daarbij te helpen. Alle leden van DuPho hebben input kunnen leveren en velen hebben dat ook gedaan, vanuit hun eigen specifieke vakkennis. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM. Op basis van de RIVM-adviezen zijn verschillende landelijke protocollen opgesteld door de Rijksoverheid, beroepsorganisaties en werkgevers- en werknemersorganisaties. De Fotovakvrouw sluit bij die protocollen aan. Als de maatregelen van de overheid of de inzichten van het RIVM veranderen, volgt De Fotovakvrouw de gewijzigde protocollen.

KLIK HIER VOOR UPDATE PROTOCOL DUPHO 25-2-2022

Algemene regels voor iedereen

Het kabinet wil de snelle verspreiding van de omikronvariant op korte termijn vertragen om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari in lockdown gaat. Deze maatregelen hebben invloed op mijn fotografische activiteiten, en dan alleen in de contact momenten met ander mensen. Foto's maken heeft tot op heden geen belemmering gevormd, dus neem gerust contact met mij op voor het leveren van nieuw fotowerk.

Vrije nieuwsgaring

Professionele fotografen kunnen ongeacht de opgelegde (overheids) maatregelen (ook bij een lockdown) hun werk blijven doen, in het kader van de vrijw nieuwsgaring (journalistiek/documentair).

Specifiek voor trainingen en workshops

Aangaande het geven van workshops en trainingen op het gebied van fotografie geldt tevens het protocol Veilig trainen’. Dit protocol volgt De Fotovakvrouw altijd.

 

Fotograferen in het buitenland

De regels hierboven gelden voor fotografie in Nederland. In het buitenland gelden soms afwijkende regels, die bovendien vaak streng worden gehandhaafd met hoge boetes. De Fotovakvrouw stelt zich van te voren op de hoogte van deze regels voordat naar het betreffende land wordt gegaan. Hierdoor kan het voorkomen dat de opdracht niet kan worden uitgevoerd.

 

Met de geldende protocollen kan De Fotovakvrouw haar werkzaamheden aangepast uitvoeren, samen maken we er het beste van!

Gezonde groeten,

<< terug naar alle blogberichten