Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding van beide ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

20 jaar in het vak!

In de maand mei vieren wij thuis feest. Hetzij dit jaar iets minder uitbundig, toch heb ik de behoefte om vanwege de heuglijke feiten 'iets' te doen!

Wat is er aan de hand? In de maand mei vieren mijn man en ik onze verjaardagen en onze trouwdag. Daarnaast is het 2020, het jaar dat ik 20 jaar geleden afstudeerde aan Fontys, in de richting Publiciteitsvormgeving en Fotografie. Ook heb ik in de maand mei mijn bedrijf opgestart.

20 jaar fotograaf in Limburg!

In mijn afstudeerjaar had ik al een bijbaan bij een fotografe, ik mocht recepties fotograferen. Na het behalen van mijn diploma ging ik bij haar in dienst en leerde de kneepjes van reportage fotografie. Nadat zij ging verhuizen naar Brabant heb ik een half jaar dansles gegeven (vanuit mijn hobby/bijbaan). Toch kroop het bloed waar het niet kon gaan en zocht ik werk in de fotografie. Dit heb ik gevonden bij een vaklab, waarbij ik op alle afdelingen heb gewerkt en ook naar Duitsland werd gestuurd om mensen op te leiden. Van het lab naar een klein fotowinkeltje naar een waardige foto speciaalzaak. Verkoop van camera's en aanverwanten, onderhoud en bediening van de ontwikkelmachine, studio-, lucht-, locatie-, reportage- en productfotografie, alles kwam voorbij en pakte ik met twee handen en veel enthousiasme aan. Ik heb me geen moment verveeld!

Toch begon na 10 jaar het bloed (weer) te kruipen. Zonder het vooraf te beseffen wilde ik mezelf verder ontwikkelen en met de nodige twijfels begon ik aan mijn bedrijf. Met succes, dat is gebleken :-). In de maand mei bestaat mijn bedrijf 4 jaar! Officieel per 1 juni, maar je weet dat er vooraf vanalles ter voorbereiding gaande is. Die laatste maand waren de laatste loodjes. Met een lening op zak voor de juiste apparatuur en slechts nog €35,- op mijn rekening heb ik na een half jaar mijn uitkering vaarwel gezegd.

Toen begon het échte ondernemen.

Inmiddels is de lening afbetaald en komt er dit jaar een nieuwe camera. Wederom een Nikon, ik blijf graag bij met de nieuwste techniek, dat komt de foto alleen maar ten goede. De kwalitatieve lenzen blijven voldoen aan mijn eisen en gebruik, deze hoeven niet te worden vervangen. Uitbreiding daarentegen .... Ik heb als vrouw niet veel eisen en geen sieraden-, schoenen- of tassentics, maar van apparatuur gaat mijn hartje sneller kloppen :-) Binnenkort ontvang ik mijn verjaardagscadeau, een nieuwe handgemaakte backdrop van Jacky's Backdrops speciaal voor productfoto's en portretfoto's die uitblinken door hun eenvoud.

Ter ere van mijn 20-jarige jubileum ga ik 20 foto's weggeven ....

Ondernemers en marketeers die vanwege de crisis stilstaan ontvangen een portret- of productfoto t.w.v. €125,- helemaal gratis en geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Heb je jouw bedrijf in Limburg, ben je volledig zelfstandig en heb je ook last van de crisis, stuur mij dan een mail.

Ik help je graag en deel op deze manier mijn dankbaarheid voor groei en ondernemerschap graag met jou. Je deelname wordt beoordeeld op basis van aanmelding. Uiteraard word ik graag uitgedaagd, geen enkel product is een probleem. Vanwege de grootte van de studio, backdrop en producttafel kunnen er alleen producten worden aangeleverd welke op een tafel passen. Een motorblok zal op locatie moeten worden gefotografeerd. Techniek en vakwerk heeft mijn voorkeur, maar food, drinks en andere voorwerpen (geen 'toys'!) zijn ook van harte welkom. Alles wordt tot in de puntjes uitgewerkt!

Heb je speciale wensen, zijn er props nodig bij het product? Van te voren spreken we samen alles door. De foto -in hoge resolutie- mag je rechtenvrij gaan inzetten voor je eigen marketing doeleinden. Ik ga de foto's in mijn portfolio gebruiken en zal jouw bedrijf op de sociale media nog extra in het zonnetje zetten. Meer zichtbaarheid voor jou en mij. Als ik je in verbinding kan brengen met iemand uit mijn netwerk doe ik dat graag.

Wie mag ik als eerste verwelkomen? Ik maak graag een afspraak met jou.

Let's connect and let the image do the talking.

<< terug naar alle blogberichten