Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding van beide ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

Gegarandeerd een fanclub! (En ander fotonieuws)

Gegarandeerd een (online) fanclub!

In een wereld waar het bárst van de beelddenkers combineer ik technieken met mooi licht. Dit resulteert in beeldmateriaal dat opvalt. Portretfoto's en volledige bedrijfsreportages, maar ook interieurfoto's en sfeervolle productfoto's worden door mij gefotografeerd. Dit alles zorgt voor een mooie afwisseling in mijn werk en de beeldbank van mijn klanten. Wil jij meer succes met je foto? Let the image do the talking!

Ik hoor je al denken ... "Ja ja, hoe dan? Zet me dat eens zwart op wit." Nou bij deze, het staat dan niet zwart op wit, wel groen op wit. De ervaring van mijn klanten leveren het bewijs. Mijn eigen statistieken ook overigens :) Natuurlijk ben je niets verplicht, doe vooral wat goed voelt. Mijn 'recept' is ook niet samen te vatten in een simpel blokje tekst, je zult het moeten ervaren.

Wanneer een klant binnen drie uur al meer dan 250 likes heeft op een online bericht voorzien van goede foto's, niet eens een gesponsord bericht (lees: advertentie), dan zijn ze heel goed bezig. Dit resultaat berust echter niet op enkel één factor. Het start altijd met een visie welke je gaat uitwerken en goed overdraagt naar de uitvoerende partijen. Naast de mensen die je de gunfactor verlenen zul je ook je doelgroep aan moeten trekken. Wanneer de styling, inrichting, licht, product, energie en briefing klopt valt alles als een puzzelstukje op zijn plaats en kan dit alleen maar leiden tot een gegarandeerde fanclub.

- Enthousiasme vermeerdert zich vanzelf -

Soms moet er nog worden gesleuteld, het is dan voor alle partijen even testen. Voor mij is deze fase geschikt om te bekijken wat bij de klant in de smaak valt. Zonder mijn eigenheid uit het oog te verliezen en pas te stoppen met het werk als ik zelf tevreden ben. Zo worden we allemaal enthousiast, ook jouw uiteindelijke ideale klant.

De Lock-down periode heeft mijn bedrijf goed gedaan. Alle opdrachten werden opgeschort of gecancelled, we waren allemaal onzeker of zelfs bang. Ik hield het vertrouwen en ben met de bezem door mijn bedrijf gegaan. Voor wie mij persoonlijk kent doe ik veel op intuïtie, ben ik niet zo van de structuur. Hoewel ik een bepaalde structuur hanteer als ondernemer, gun ik mezelf de vrijheid. Dit is wie ik ben, een vrij mens altijd bezig vanuit gevoel, oprechtheid en ontwikkeling. Na overleg met marketeer Simone Hallmans, ging ik uitvoeren. Zij gaf me nét dat advies wat bij mij al een paar maanden door mijn hoofd spookte en waarbij ik me afvroeg of ik het wel moest doen ... Blij dat ik een fotografische allrounder ben, heb ik bepaalde takken van fotografie laten vallen. Ik ben als fotograaf in Limburg expert in het fotograferen van mensen en het leven. Lekker veelomvattend! Tóch worden bepaalde aspecten alleen nog maar op verzoek gedaan en heb ik inmiddels gekozen voor de bedrijfsmatige expertise. Gewoon omdat het niet meer anders kon, het is wat past bij mijn ontwikkeling. Zolang er maar sfeer, kwaliteit en een originele impact aan verbonden is. Deze 'bezembeurt' kon ik in alle rust uitvoeren, ik had de tijd. Het gekke is, het leverde (en levert nog steeds) ook gelijk wat op!

Alle details zal ik je besparen, wellicht is je zelf een verandering op mijn website opgevallen?

Eéntje wil ik wel uitlichten, deze is namelijk niet terug te vinden op de website behalve in deze blog. De workshops/cursussen natuurfotografie. Vanwege Covid-19 en mijn eigen motivatie gaat deze een andere vorm krijgen. Ik stop met het uitleggen van basistechnieken. Uitleg over fotografie en je camera doe ik alleen nog exclusief 1 op 1.  In de maand augustus ga ik twee wandelingen organiseren in de omgeving van de Schinveldse en Jabeekse bossen. Al wandelend geef ik uitleg en tips over hoe je ter plekke iets kunt fotograferen. Of het een vogel, ree of landschap is. Datums worden nog geprikt, nieuws hierover wordt verspreid via de Facebookpagina en nieuwsbrief (inschrijven kan via het blok "Virtueel Vaknieuws" naast of onder deze blog). Dit combineren we ook met een kop koffie/thee en lekker Limburgs gebak, de plaatsen zijn door het houden van afstand beperkt. DIT WORDEN MIJN LAATSTE NATUUR-FOTO-WORKSHOPS. EVER.

Nieuwe cursussen zitten in  de pen en worden goed doordacht uitgewerkt. Dit doe ik niet alleen. Ik bundel mijn krachten vaker met meerdere specialisten, passend bij ieder project. Voor deze samenwerking werd ik uitgenodigd op het moment dat ik er helemaal niet mee bezig was. In dit geval ben ik ook niet de projectmanager, maar kan ik me heerlijk bezig houden met het vormgeven van de fotografie 🥰. Via https://bebrandtastic.nl/ kun je de ontwikkelingen alvast volgen en de eerste inschrijving is reeds binnen! Samen gaan wij ondernemers helpen hoe ze verbindingen gaan leggen op verschillende wijzen. Bijvoorbeeld:

  • Hoe verbind ik mijn domeinnaam aan hosting?

  • Hoe verbind ik mezelf en mijn waardes aan een huisstijl die dit ook uitstraalt?

  • Kan beeldmateriaal van mijzelf mij verbinden met mijn doelgroep?

  • Hoe verbind ik mijn nieuwsbrief en marketing zodat ik hier niet meer naar om hoef te kijken?

En nog veel meer! Zij hoeven zich niet suf te piekeren, 'het wiel' staat voor hun klaar. Ook is er de mogelijkheid dat wij dat voor jou doen, want als het goed is heb je het druk en wil je eigenlijk alleen maar bezig zijn met wat jou bezielt. Dat is tenminste wat wij ook doen en ons enthousiast maakt. En zoals gezegd, enthousiasme vermeerdert zich vanzelf.

 

Het is zomervakantie 😎

Ik zal wat vaker in het bos wandelen of in de tuin liggen te luieren (wel zo veilig). Mijn bedrijf ligt echter niet stil. De aanvragen blijven binnenkomen en ik zal deze altijd beantwoorden en inplannen. Het gaat alleen op een rustiger en bewuster tempo. Zo kan ik mijn gezin ook de aandacht geven die zij verdient. Even niets doen vind ik ook helemaal prima, zo kan ik na de vakantie weer met volle energie jouw ideeën visualiseren! Oké, het verfwerk van dit jaar zit er dan ook op, het huis is weer helemaal spik en span, de tuin onkruidvrij voor zolang het duurt ... We hadden liever de bergen van Oostenrijk weer beklommen, maar de keuze om hier te blijven is de juiste geweest. Momenteel is er in het beoogde gebied alleen maar regen en nog meer regen voorspeld. Dan zit ik toch liever in ons huis dan in de tent.

De zonsondergangen zoek ik me op, de koude rosé en de barbecue zorgen wel voor het vakantiegevoel. Er is zoveel moois in je eigen omgeving te zien, daar hoef ik niet voor naar het buitenland. De uitdaging van de bergen vertaal ik naar uitdaging in de opdrachten. De lat weer wat hoger leggen, daar is niks mis mee.

Geniet ervan!

<< terug naar alle blogberichten