Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding van beide ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

Portretfoto: bijlage Dagblad De Limburger

Als fotograaf in Sittard-Geleen vind ik het fijn dat ik zo nu en dan foto's mag maken voor de bijlages van Dagblad De Limburger.

Heel uiteenlopende onderwerpen worden aan het licht gebracht en tijdens zo'n interview zit ik er graag bij om alvast een beeld te kunnen vormen passende bij het artikel. In het najaar zijn de omstandigheden niet altijd optimaal, maar kun je juist ook gebruik maken van de schemering.

Eentje licht ik een keer apart uit, foto's maken van Jeroen was een feest. Ik heb zelfs met hem een potje tafelvoetbal gespeeld!

Het onderwerp gaat over kinderen die in Nederland met 18 jaar volwassen zijn. Vanaf dan mag je stemmen, zelfstandig autorijden, abonnementen afsluiten en je bent verantwoordelijk voor je eigen financiën. Maar wat als je kind een verstandelijke beperking heeft en niet overal zelf over kan beslissen?

De tekst is afkomstig  van Meyke Houben, het copyright ligt bij Dagblad De Limburger

Denk dus niet dat ik ineens een prachtige schrijfstijl heb ontwikkeld, het gaat mij om het delen van deze informatie!

Overigens is Jeroen dól op zijn Spinners en enge Halloween attributen 😉

Een dikke klapper voor alle regelingen

tekst: Meyke Houben

"Jeroen is een echt gezelligheidsmens en een spontane en vrolijke jongeman", vertelt Sylvia Worms, terwijl haar zoon naast haar enthousiast met zijn gadget Spinners in de weer is. Tot zijn negentiende volgde Jeroen, geboren met het syndroom van Down, speciaal onderwijs. Nu is hij 20 en gaat naar de dagbesteding bij Centrum Weng in Neerbeek.

"Al toen Jeroen 16 was, zijn we gaan kijken welke dagbesteding we het beste bij Jeroen vonden passen", zegt vader Carli. "Ik ben zelf bestuurslid van de Stichting Down Syndroom en we hebben een groot netwerk. We waren dus voorbereid op de veranderingen waar je mee te maken krijgt als je kind 18 wordt. Maar toch ervaar je de gevolgen pas echt op het moment dat het zover is.

"Bij Jeroen is vastgesteld dat hij nooit zijn eigen inkomen kan verdienen"

Wil je meer over dit verhaal lezen dan verwijs ik je naar deze LINK

Heb jij ook een verhaal en zoek je daar het juiste plaatje bij? Neem dan contact met mij op, we kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee sparren en ik kan mijn visie met je delen. Mail dan naar connect@defotovakvrouw.nl, bellen is makkelijker 06-28062695.

<< terug naar alle blogberichten