Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding van beide ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

Lp's en analoge fotografie

Tegenwoordig zijn we bij ons thuis steeds meer LP's aan het draaien. Oude en nieuwe, we genieten van het geluid en alle handelingen die erbij horen. Dit doet me denken aan de analoge tijd van de fotografie ... Dankzij het analoge proces is mijn liefde voor fotografie ontstaan. (Foto gemaakt door Carolien Cordewener, instellingen, licht en nabewerking door mijzelf). Heerlijk -zeer- selectief je foto maken, de film ontwikkelen en afwachten of het is gelukt. Daarna uit de geselecteerde negatieven vergrotingen maken. Spelen met licht, chemicaliën en gevoel. Tenzij het ontwikkelproces mislukte, dan kon je achteraf pas weer van voren af aan beginnen.

Van één ding ben ik blij dat het niet meer nodig is, de chemicaliën. Het was toch best wel rotzooi hoor, maar wel rotzooi met charme. Toen fotografeerde ik nog niet voor websites en sociale media, wel maakte ik foto's van mensen, levensgebeurtenissen, stillevens en gebouwen. Als ik nu zo terug kijk naar de negatieven van toen ben ik blij dat ik de positieve ontwikkeling heb mogen meemaken van de digitale fotografie.

Niet van harte hoor, mijn oude Hasselblad lag uiteindelijk stof te vreten, de digitale beginperiode kon bij lange na niet tippen aan de kwaliteit die ik gewend was en de ontwikkelingen gingen snel. Als je het niet kon bijbenen was je verloren.

Het heeft mij wel een betere fotograaf in Limburg gemaakt. Bovendien ben ik van die vierkante uitsnede blijven houden, het fotograferen met de Hasselblad heeft mijn visie wel grotendeels bepaald. De zwartwit foto van mezelf refereert aan die vierkante foto en tegelijkertijd aan de LP-hoes. De tegenwoordige onbegrensde mogelijkheden van de digitale fotografie is geweldig. Ik zie mensen creaties maken die voorheen niet mogelijk waren, zelf blijf ik óók maar doorgaan met creëren. Het maakt ons leven mooier en dat is wat we uiteindelijk nastreven, een mooi en gelukkig leven.

Wat een mooi en gelukkig leven voor de één is, is dat voor de ander niet. Vergelijken met een ander doe ik al een tijdje niet meer, ik blijf bij mezelf en doe wat goed voelt. Nét zoals destijds met ontwikkelen en afdrukken in de doka. Er komen heus wel uitdagingen op mijn pad, maar ik heb geleerd dat hoe ik ermee omga de uitkomst bepaalt. Hierdoor blijf ik mezelf ontwikkelen en bijsturen waar het nodig is. Als het niet in mijn vakgebied is dan is het wel in mijn rol als opvoeder. Wanneer doe je dat het beste? Niemand die het weet en kan zeggen. Gelukkig blijf ik in de dialoog en handel ik uit liefde en laat ik de uitkomst zijn gang gaan.

Dat ik het soms moeilijk heb wil niets zeggen over mijn geluksgevoel! Positiviteit, humor met een knipoog en bij mezelf blijven maakt mij gelukkig. Dat mijn manifestaties zich direct uiten is ongekend en hier ben ik dankbaar voor. Ook ben ik dankbaar voor de mensen die voor mij kiezen omdat ik ze op de ene of andere manier aanspreek . Vele ondernemers vinden mij via Google, mijn website én verhaal spreekt ze aan. Dat verhaal is uit authenticiteit geschreven, hier en daar taalkundig aangepast door Spijkers met Hamers. Bij de eerste kennismaking ben ik ook alleen maar mezelf, open en eerlijk. Zo ben jij en zo ben ik. Daarna komt het echte werk: foto's maken die jouw en mijn verwachtingen overtreffen.

Tijdens de drukte die ik nu mag omarmen blijf ik in dialoog met mezelf, waar word ik blij van? Mijn man die mij eraan herinnert geen concessies te doen in kwaliteit, dus de tijd te nemen die nodig is en mij weer terughaalt in het nu, is geen mooiere spiegel die ik mij kan wensen. Tjoeps, weer zo'n geluksmomentje! Genieten van de regen en de herfst zodat ik moeiteloos (meer) binnen blijf en met volledige focus voor het scherm kan werken. Hoppaaa! Even koffieleuten omdat het kan, hele dagen foto's schieten en moe maar voldaan thuiskomen, tjakkaaa. Kleding die niet meer past wegbrengen naar de Èngele van Zitterd-Gelaen. Mijn leven zit vol met geluksmomenten, gewoon omdat ik er zo mee omga. Die hobbels bekijk ik nu van een afstandje en wanneer ik ervoor klaar ben ren ik er met een krachtige sprint overheen.

De meid die altijd sterk en stoer wilde zijn is veranderd in een vrouw die vol vertrouwen en liefde alles tegemoet treedt wat op haar pad komt. Wél met de ongekende humor, dat familietrekje krijg je er niet uit. Dat volle vertrouwen krijg ik terug van mijn klanten en enkele selecte sparringpartners. Dat maakt mij een gelukkig foto-vak-vrouw. En nog meer een foto-vak-gék, met zachte G 😊 welteverstaan. Ik creër graag die beelden die de herinnering waardig dragen, beelden die weerspiegelen wie jij bent, beelden die mensen aantrekken die bij jou passen. Open, eerlijk en authentiek. Digitaal, afgedrukt of beide.

Lief mens, BE YOU!

Namasté

<< terug naar alle blogberichten