Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding van beide ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

Het werkpaard | Fotograaf Sittard-Geleen

Fotograaf in Sittard-Geleen | Het werkpaard: 1) Dier 2) Harde werker 3) Iemand die zwaar zwoegt 4) Ploeteraar 5) Werkos 6) Zoogdier 7) Zwoeger - bron encyclo.nl\ -

Je ziet, er zijn verschillende definities voor het woord 'werkpaard', meestal bedoelt men ermee te zeggen dat iemand hard werkt. Ook hoor je wel eens "Je hebt werkpaarden en luxepaarden". Wanneer ik mezelf vergelijk met deze stelling ben ik een werkpaard. Luxe veraangenaamd mijn leven waardoor ik mijn werk beter kan uitvoeren, dus permitteer ik mij luxe. Ik ben een luxe werkpaard ;). Ploeteren doe ik allang niet meer, het is niet nodig.

Bovenal hou ik van eenvoud en heb ik niet veel nodig om gelukkig te zijn. De afgelopen maanden hebben dit maar al te goed weer bevestigd. Mij maak je al blij om met een matje onder een boom te zitten, echter onze Westerse wereld maakt dat ik mijn leven anders moet inrichten. Lang heb ik dit opzij geschoven, nu maak ik er dankbaar gebruik van. Ik ben graag behulpzaam en hou me bezig met positiviteit. Ik help anderen graag de positieve dingen te zien die er wel degelijk zijn. Maar het meest haal ik mijn voldoening uit het feit dat mensen enthousiast worden van de foto's die ik maak, dat ik hun websites bezoek en enthousiast word van het totaalplaatje. Ik besteed met gemak úren aan voorbereiding, fotografie, nabewerking en nazorg. Ik hou van mijn werk.

Dat er voor mijn werk degelijke apparatuur nodig is staat buiten kijf. Het start met de juiste camera waarmee ik portret- bedrijfs- en productfoto's maak. Daarnaast fotografeer ik ook graag uitvaarten en feesten, deze staan dankzij de maatregelen helaas even op een heel laag pitje. Ik hou me buiten de discussie over welk merk camera nou het beste is of welke instelling de juiste is. Uiteindelijk draait het om het resultaat, dat is het enige dat telt. En ja, als fotograaf in Sittard-Geleen heb ik zo mijn eisenpakket: kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan voorop.

Bovenstaande camera komt uit de collectie van mijn opa, voor hem destijds een prachtig exemplaar, al had hij als timmerman en aannemer andere machines als 'werkpaard'. De liefde voor zijn vak en hobby heeft hij doorgegeven aan mijn vader. Een gespecialiseerd timmerman voorzien van een scala aan machines in zijn toenmalige werkplaats aan huis. Tijdens mijn opleiding kwam ik er in het eerste jaar achter dat ik houtbewerking wel érg leuk vond, maar dat dit voor mij meer een hobby is gebleven mag duidelijk zijn. Ik heb uiteindelijk van de hobby van mijn opa en vader mijn beroep gemaakt. Nog steeds verbaas ik mij dagelijks hoe snel de tijd voorbij vliegt als ik hiermee bezig ben.

Mijn camera doet het nog prima, maar ik wil met mijn tijd meegaan en bijblijven, dat zit in de genen. Voor een nieuwe camera wordt dan ook hard gespaard. Hij wordt veelvuldig gebruikt en moet dan ook aan een bepaalde kwaliteitseis voldoen. Naarmate ik ouder word, des te hoger ligt die eis ... Mijn oude pc ging stuk. Ik was bijna in SHOCK, maar gelukkig hebben we nog alle bestanden in de back-up. Toch was het even heel spannend en was het op het nippertje dat mijn nieuwe werkpaard werd geleverd. 'Even' installeren en gelukkig werkt alles weer. Nog beter als vanouds, dus hoop ik weer de nodige jaren ermee vooruit te kunnen gaan. Wel heb ik op advies van Nieuwenhuis IT & Connectivity ervoor gekozen niet alleen maar de data te back-uppen, maar een back-up van het hele systeem. Zonder ben ik gewoon nergens, alsof mijn donkere kamer licht lekt en daardoor niet meer bruikbaar is.

'Het' werkpaard is voor mij een keten van verschillende factoren en apparaten. Eén zwakke schakel en ik ben tijdelijk uitgeschakeld. Gelukkig kan ik met mijn brein snel schakelen, wat overal terugkomt. Tijdens het fotograferen van diverse projecten schakel ik snel van het één naar het ander, tijdens problemen schakel ik snel over naar oplossingen. Dit is zo gegroeid, dat zit niet in de genen ;). Diverse werkervaringen hebben hiertoe geleid.

Al met al ga ik geen enkele uitdaging uit de weg en probeer overal het beste en mooiste van te maken. Lekker op mijn eigen-wijze.

Volgens mij zijn de genen van mijn voorvaders doorgegeven aan mijn zoon, zonder kennis te hebben van technieken heeft hij oog voor creativiteit en fotografie en loopt ook hij al jaren rond met een camera. Mijn dochter overigens ook, al heeft zij momenteel andere interesses. Zij wil alles zelf doen en is eigenlijk een ware klusser. Zonder problemen maakt ze een bouwwerk of haalt ze een ventilator uit elkaar om hem vervolgens weer in elkaar te zetten zodat hij weer perfect werkt. Wellicht iets meer van de andere genen? Wie weet, ieder heeft zijn eigen kwaliteiten.

Foto: Kevin (mijn zoon)

Stilzitten is geen optie, dat zit niet in mijn genen. Streven naar beter is een algemeen ontwikkeld bewustzijn van de mens, het zit -waarschijnlijk- in ons dna. Laten we hopen dat ik, je en jullie nog lang mogen werken aan een goed leven en een leefbare planeet voor iedereen. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel.

<< terug naar alle blogberichten