Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding van beide ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

Wat wil ik en hoe doe ik dat?

Hallo  lezer! We zitten ongeveer al een jaar in een turbulente periode, een periode die ons allemaal aan het denken heeft gezet. Waar wil ik naartoe met mijn leven? Waar wil ik naartoe met mijn werk? Mijn business? Ook ik benut de soms lege tijd door mezelf deze vraag te stellen. Wat wil ik als portretfotograaf? Bedrijfsfotograaf? Productfotograaf? Uitvaartfotograaf?

Het antwoord is er niet altijd, maar wat ik wel weet is het volgende:

  • Ik heb liefde voor wat ik doe
  • Ik wil extreem goed zijn in waar ik al goed in ben
  • Oude pijn moet nu maar eens eindelijk worden opgeruimd. Streep eronder en verder
  • Ik doe alleen wat ik graag doe en doe zo min mogelijk van datgene wat niet echt voelt
  • Ik ben radicaal eerlijk naar mezelf over wat goed voelt of niet. Ook als dat betekent dat ik iemand anders daarmee teleurstel (wat ik dus vreselijk vind)
  • Ook blijf ik spannende stappen zetten, het voelt heel opwindend en brengt me wel verder. Dit varieert van het aanschaffen van nieuwe apparatuur tot het volgen van coaching tot hardlopen en alles wat zich voordoet.

Ik weet nog dat ik 5 jaar geleden alle kansen benutte, alle kansen pakte om maar foto's te kunnen maken. Ook al was dit iets wat ik uiteindelijk niet leuk vond om te doen. Na verloop van tijd werd ik radicaal eerlijk naar mezelf en besloot te stoppen met bepaalde takken van fotografie. WOW, dat was een stap! Maar weet je, uiteindelijk heb ik het mezelf daarmee niet moeilijker gemaakt, maar juist lichter. De fotografie gaat nu zo moeiteloos, ik ben zo enthousiast van iedere opdracht die zich voordoet en er doen zich opdrachten/kansen voor die ik zelf niet had kunnen bedenken. De technische kant van de fotografie wordt hiermee volledig benut, en weet je: het gaat vanzelf.

Ik besef me ineens dat ik alle kennis in huis heb, dat ik ze kan dromen waardoor ik tijdens het maken van foto's tijd heb om een geintje te maken, om me bezig te houden met jouw ontspanning waardoor jij jezelf kan zijn, om te letten op de details. Ook qua nabewerking gaat - mede dankzij mijn Eizo monitor - alles gemakkelijker. Heb ik meer tijd om te letten op alle details en hoef ik niet te twijfelen aan de kleurechtheid. Want foto's (na-)bewerken is één, maar het beheersen van kleurbeheer is niet voor iedereen weggelegd. Ik ben dankbaar voor mijn periode in loondienst, waarbij ik met analoge afdrukken kleurbeheer heb geleerd, al blijft het aanvankelijk bij het zien. Iemand die niet in staat is de nuances te zien, zal kleurbeheer nooit onder de knie krijgen. Net zoals ik nooit een electrotechnische tekening zal kunnen lezen en begrijpen.

Hoe zit dat met jou? Heb jij het afgelopen jaar al andere keuzes gemaakt? Wil jij je merk nog wat verder uitdiepen? Besef je het belang van de juiste online uitstraling? Natuurlijk hoop ik voor je dat je keuzes hebt kunnen maken en dat je nog steeds gezond rondloopt. Ik hoop ook dat je beseft dat jouw profielfoto nodig geüpdatet zal moeten worden, geprofessionaliseerd. Dat je beseft dat jouw onderneming de investering verdient om naar een nóg hoger niveau te gaan om nóg meer verkoop te realiseren waarmee je andere mensen verblijdt. Nu is de tijd rijp om dit aan te pakken.

Wellicht voel je de energie nog niet, of juist wel. Weet dat ik voor je klaar sta, dat ik er voor je ben om je verder te helpen en meer succes te behalen met je online foto's of die bijzondere herinnering.

Onder mijn nieuwsbrief lezers (je leest het goed: Lezers, niet de abonnees) verloot ik een mini-portretshoot (omgeving Sittard binnen- of buitenlocatie), dus schrijf je in, lees de brief en doe mee met deze actie!

Wil je niet wachten maar aanpakken en weten wat professioneel beeldmateriaal voor jou kan betekenen? Boek dan een portret- of business branding sessie en ervaar het zelf. Inmiddels gingen in 2020 65 klanten je voor.

<< terug naar alle blogberichten