Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding van beide ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

Elk jaargetijde een passende profielfoto?

Geïnspireerd door de leden van Businessclub LEF! en de nieuwe Blog van Triggertekst dacht ik "ik ga een Blog schrijven". Want inspiratie moet altijd zijn weg volgen. Het zit namelijk zo: ik heb al een tijdje het idee om na de zomervakantie iets te organiseren voor ondernemers. Een netwerkmoment gecombineerd met een uitgeruste, zongebruinde profielfoto. Nu ik lid ben van LEF! vind ik dat ideaal om te combineren. Dat houdt in dat ik samen met de leden van LEF! een netwerkbijeenkomst organiseer, geheel volgens de dan geldende protocollen, en van de aanwezigen een nieuwe profielfoto maak. Ik zie namelijk helaas nog veel te vaak een foto voorbij komen die niet de kwaliteiten laat zien die het verdient.

Deze profielfoto wordt niet effetjes "geschoten". Ik voer eerst een gesprek met jou, zodat ik kan aanvoelen wat bij jou en je onderneming past. Lekker met een kopje koffie erbij kennismaken, want hoe weet ik anders wat jij wil?

Het belang van een kennismaking voorafgaande aan de fotoshoot is in mijn optiek nog wel het belangrijkste onderdeel van alles. Als je iemand authentiek wil vastleggen zul je ook iets van elkaar moeten weten. Anders blijft het ook maar een plaatje, of niet? Natuurlijk hoef ik niet je hele geschiedenis te weten, al vind ik het wel altijd leuk om naar de verhalen van anderen te luisteren. Daar zal echter de tijd niet voor zijn, dus houden we het ietsje korter. Aan de hand van ons gesprek verzamel ik al veel informatie, ook kijk ik gelijk naar je manier van doen en krijg ik automatisch een beeld in mijn hoofd. Schrik niet, dat is alleen maar positief en gaat vanzelf. Hiermee bedoel ik niet een 'beeld' van hoe jij bent, ik zie als het ware de foto al in mijn hoofd ontstaan. Soms lukt dat niet, dan maak ik graag gebruik van de aanwezig elementen en mooi licht.

Hoe mooi is het als je na je welverdiende vakantie, en waarschijnlijk een zongebruinde huid, je die nieuwe foto laat maken? Zo kun jij jezelf professioneel profileren op LinkedIn en blijf je up-to-date. Niets is zo gek als je een foto van vijf jaar geleden blijft gebruiken. Want ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik ben in vijf jaar toch lichtelijk veranderd. Dan praat ik niet alleen over mijn kapsel ;) ...

Stel je nu eens voor dat we dit ieder kwartaal zouden organiseren. Zonder enige verplichting, daar hou ik niet van. Maar wel met de gelegenheid om ook met elkaar weer LIVE te connecten. Nu ik dit zit te typen ontstaan ineens meerdere ideeën ... woeps, daar ga ik weer. Maar eerst eens even starten met LEF! in Maastricht.

Denk je nu, "Goh, dat lijkt mij wel wat", stuur me dan een e-mail. Ik zet je graag op onze gastenlijst en je ontvangt t.z.t. de uitnodiging in je mailbox.

Heb je alleen zin in koffie en een ondernemed kletspraatje? Ook prima, ik maak graag kennis met jou.

<< terug naar alle blogberichten