Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding van beide ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

Ontwikkel, je leven lang!

Je leven lang ontwikkelen is onlosmakelijk verbonden met mijzelf, mijn klanten en mijn samenwerkingen. Ontwikkelen gaat altijd gepaard met het maken van keuzes. Kiezen voor het één betekent zo nu en dan stoppen met het ander. Mensen die mij kennen, weten dat ik nooit lang wacht met het doorhakken van knopen. Ik ga op dit moment dan ook stoppen met belemmeringen. Belemmeringen voor mezelf, op persoonlijk en technisch vlak, maar ook met het vormen van een belemmering voor anderen. Paulo Coelho weet dit mooi te beschrijven in een quote: "If you are brave enough to say goodbye, life will reward you with a new hello".

En die nieuwe "hello's" kwamen in mijn vakantie dagelijks binnen. In de eerste week ontving ik dagelijks nieuwe aanvragen voor foto's, creatieve concepten en reportages door heel Nederland. In de tweede week ontving ik vooral nieuwe inzichten en in de derde week werd alles zo kristalhelder ... WAUW!

Mensen die mij persoonlijk kennen, weten dat ik nooit lang wacht met het ondernemen van actie. Ik hang niet lang in een twijfelgevoel, maar volg het onderbuikgevoel wat er al een tijdje was. Concreet komt het hier op neer:

  • Die nieuwe camera waar ik al een tijdje op aasde is gekocht. Een verschil in niveau was bij de eerste klik merkbaar, maar vooral zichtbaar! Hiermee word ik nóg minder belemmerd op het technische vlak. Snelheid i.c.m. autofocus geen issue meer!
  • Ik stop met mijn deelname aan het team van Brandtastic. Ik dacht het fijn te vinden om voor anderen helemaal "back-to-basic" te gaan, maar besefte dat ik dit helemaal niet meer prettig vind. Het 'gesjravel' in onze tent leverde daar ook weer bewijs voor aan: sinds járen vond ik de kou en het kruipen niet meer fijn. Dit terugkoppelend op mijn bezigheden was het ineens heel helder, ik gá voor creatieve concepten en het uitvoeren daarvan. De uitdagingen aangaan die het leven en mijn opdrachtgevers constant bieden. Doen waar ik goed in ben. Dit beseffende wil ik ook geen belemmering vormen voor het team van Brandtastic en maak ik ruimte vrij voor een fotograaf/fotografe die dit wél leuk vind om te doen.
  • Ook stop ik met mezelf klein te houden. De overtuigingen die ik in mijn leven heb opgebouwd zijn eindelijk écht van me af gegleden. Ik sta voor wie ik ben, heb geleerd van het verleden en vertrouw op het heden. Vanuit dit gedachtegoed sta ik open voor iedere ervaring en ga me specialiseren in het maken van beelden die impact maken. Impact op creatief en maatschappelijk vlak.

Mijn wortels zijn verankerd, ik ben terug bij wie ik ben. Van hieruit is groei onvermijdelijk. Hoe het pad gaat verlopen? Geen idee. Vast nog met hobbels, net zoals de wandelpaden in Oostenrijk, maar daar stap ik elegant overheen. Beren op de weg geef ik een knuffel en loop dan verder op mijn eigen pad. Waar nodig werk ik samen met specialisten om mij heen, voor de rest wens ik iedereen zijn eigen pad zonder belemmeringen. Laat de energie rijkelijk stromen!

Namasté

<< terug naar alle blogberichten