Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding van beide ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

Van bijna pakketten bezorgen naar betekenisvolle opdrachten

Twijfels, angst, we kennen het allemaal. Hopelijk kent ook iedereen een persoon die hem daarbij bijstaat, die je helpt te blijven vertrouwen op jezelf. Zo ging ik in het begin van het jaar uit pure wanhoop zoeken naar een baan als pakketbezorger. Niks mis mee, maar wat bén ik blij dat mijn partner mij altijd weer zegt: "Peet, blijf je ding doen dan komt het goed". En zo geschiede. Uiteindelijk is het jaar voorbij gevlogen met steeds meer opdrachten die de creativiteit en diepgang hebben geboden waarvan ik en de ontvanger zijn gaan opbloeien. Voelen dat het klopt waar je mee bezig bent. Weten dat het ertoe doet, die maatschappelijke meerwaarde. En dat je doet wat bij je past en waar jij blij van wordt.

Zie specialisaties voor de resultaten
Ree tussen de bloemen

Wat bij mij past komt voort uit een diep gevoel, een diep innerlijk weten wat er altijd is geweest. Waar ik nu volledig op vertrouw. Het zit namelijk zo, ik heb nooit met de meute willen meelopen. Mijn eigen pad volgen, mijn eigen ding doen was en is nog altijd heel belangrijk voor mij. Vroeger fietste ik de grote meute scholieren voorbij, liep nooit mee met 'het groepje'. Was dat makkelijk? Nope. Het moeilijkste van allemaal. Vaak alleen. Het heeft me wel gebracht tot waar ik nu sta en daar ben ik trots op. Het vertalen van creatieve ideeën, out of the box denken, fotograferen en uitwerken van beeld is waar ik helemaal thuis ben. De diepgang opzoeken en van daaruit creëren. Dát, met het medium fotografie als mijn vak, was een kronkelige weg, maar altijd vergezeld van een diep innerlijk weten dat dit het moest zijn. 

Wist je dat ik een aantal jaren geleden nooit had gedacht dit waar te kunnen gaan maken? Gek hè! Het was zonder mijn steun en toeverlaat ook nooit gelukt. Dan was ik waarschijnlijk pakketten gaan bezorgen. Die gekke gedachten die op dat moment alles bepaalden .... alles is veranderd, ik heb mijn gedachten een andere draai gegeven. Ook wil ik niet meer in conflict zijn met mijn ambities. Och en weet je, het leven heeft geen gebruiksaanwijzing. Je doet wat je thuis kreeg geleerd en voegt er stap voor stap eigen ervaringen aan toe. Af en toe brengen nieuwe inzichten een boost, zoals bijvoorbeeld bij het lezen van een interessant boek. En het passeren van de leeftijd van 40 jaar had ik eerder moeten doen. Geweldig gewoon wat deze periode mij persoonlijk heeft laten groeien.

Het mooie van alles is dat hoewel ik met mijn bedrijf een 'eenpitter' ben, ik nooit alleen werk. Zonder input is er geen output. Co-creëren is onlosmakelijk verbonden met iedere samenwerking. Sámen komen we tot die niet voor de hand liggende beelden. Jij vertelt en bij mij vormen zich beelden in mijn hoofd. Die worden uitgewerkt, besproken en waar het nodig is ontstaan nieuwe, nog betere ideeën. De uitvoering doe ik geheel zelf, van Lightshaping, Fotografie, aansturing, beeldvorming tot Post-productie en oplevering. Zo kan ik het beeld wat in mijn hoofd zit precies vertalen, want om dit uit te leggen in begrijpelijke taal is voor mij lastig.

Enkele hoogtepunten van 2021 (klik gerust op de links):

Maar het mooiste was toch wel derde van Nederland worden met de EISA Award photo contest en daarmee een publicatie in het Focus magazine. No words needed.

vrouw van de zijkant met wapperend haar

Hoewel nog enkele opdrachten december gaan vullen, neem ik ook even de tijd om alles te latan bezinken. De overstromingen, vluchtelingen, ziektes en oorlogen laat ik heel even toe om weer te relativeren en dankbaar te zijn. En om te beseffen dat het goed is dat ik mijn eigen pad blijf volgen. Dat twijfels en angst er mogen zijn, maar dat ik er net zo gemakkelijk weer afscheid van neem. Weer voelen dat het klopt waar ik mee bezig ben en dat ik andere mensen hiermee verblijd. Hoe mooier wordt het dan dit?

Fijn mens, Inspireer, Ga erop uit, Draai een LP, Drink een glas wijn, Daag jezelf uit, Vergroen je tuin, Wees bewust, Denk positief, Maak foto's, Vier iedere dag, Just breathe en Geniet.

<< terug naar alle blogberichten