Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding van beide ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

In het niets zit heel veel arbeid ...

Vakantie. Samenzijn. Op elkaars lip zitten. De drang om 'iets' te moeten gaan doen. De ruimte opzoeken. In contact komen met jezelf.

Lekker eten en een mooi wijntje. Veel groen en een prachtige omgeving. Dat was dit jaar onze vakantie. En vooral dealen met het 'niets' doen .... Plotseling spreek ik toch weer un petit pue Frans?!

"Je parlez zjuust un petitteke peu Francais ... en de rest maken we er wel wat van". Van "La piscine" tot "quattre croissants" en " l'addition" en "Jao, zèt hiej mèr neer" of "drie kiër twië böl s'il vous plait". Dat Luxemburgse taaltje versta ik voor geen meter, maar het is een mengelmoes van Frans, Duits en Limburgs met hun eigen klank dus ze verstaan me wel ;). De warmte van de zon en de natte regendruppels helpen mee om bewust tot rust te komen, even niet voor andere mensen bezig te zijn (én dat valt zwáár). Afkicken dus.

C'est trés jolie: Slagerij Niessen lag om de hoek! Herkenning in een naam. Maar ook even weg uit de drukte die ik mezelf creëer, heerlijk in de rust die ik mezelf creëer. Lekker anoniem, niets moet. Want diep van binnen vind ik het fijn om af en toe ook écht alleen te zijn en geen dialoog te moeten voeren. Echter tegelijkertijd ook weer verlangen. Verlangen naar de verbinding met jou, met mensen die ik spreek, mensen die ik portretteer. Hun verhalen of verlangen bewust, soms onbewust, meegenomen in die éne foto. Soms licht en speels, vaak met diepgang.

Die diepgang heb ik ook gevonden in de mooiste foto expositie waar ik ooit ben geweest, The Family of Man. The Family of Man is een tentoonstelling van fotografie, samengesteld in 1955 door Edward Steichen voor het Museum of Modern Art in New York, die wel "De grootste fotografische tentoonstelling ooit" wordt genoemd. Het toeval wilde dat deze nu is gehuisvest in Clerveaux, slechts een aantal kilometers van onze camping vandaan. Dus hoppa, met de auto naar het centrum, parkeren voor slechts €0,50/uur en me heerlijk vergapen aan dit fotowerk. Geen poespas, geen kunstfoto's waarvan je niet begrijpt wat het moet betekenen totdat je het verhaaltje erbij leest ... maar échte mensen, échte verhalen en échte emoties. Binnen één oogopslag precies weten waar het om gaat. Heerlijk om de herkenning tegen te komen, te zien dat wat ik doe ook echt bij mij past. Dat ik me niet aan een mening van anderen hoef op te houden, mezelf op dit vlak nóg verder ga ontwikkelen. Voor mijn eigen expositie "Limburse Maedjes" heb ik de juiste inspiratie gekregen en weet ik hoe ik het wil aanpakken en gaan vormgeven. Daarnaast heb ik vlák voor mijn vakantie nog een mooi project bevestigd gekregen. Waar hier en daar andere offertes werden afgekeurd is deze na goed beraad goedgekeurd. En wat voor één! Het 'universum' had inderdaad iets mooiers voor mij in petto, dat is wel weer duidelijk geworden. Gecombineerd met The Family of Man nog vers in mijn geheugen is het alleen nog maar een optelsom.

Het is een hele eer om samen met een geweldig team te mogen werken aan het Euregionale project "Senior Friendly Communities", depressie onder ouderen van euPrevent. Samen met Bart Baetens van Bartistiek Design, expert in Logo ontwerp, online design & nog veel meer, Chantal Hamers van Kameleoncoaching, specialist in ijzersterke communicatie in tekst en Mieke Korpel van Korpel Translations, een Full-service B2B vertaalbureau, ontzorgen wij de klant door een totaalpakket te leveren met als eindresultaat een mooi vormgegeven boekwerk gevuld met fotografie van kunstwerken en portretten en de teksten in vier talen over voorgenoemd onderwerp. Normaal gesproken zou ik bij terugkomst van onze vakantie eerst op mijn gemak alles wasjes draaien -en wegwerken-, alle kampeerspullen schoonmaken waar nodig en goed opbergen alvorens ook maar aan betaald werk te denken. Nu kan ik gelijk vanaf dag 1 aan de bak en dat voelt fantastisch! 

Daar ik tijdens mijn vakantie ook nog terug ben gekomen om een hele Bijzondere Uitvaart te fotograferen én ik nog handmatig een mooi fotoboek van een 50ste verjaardag mag gaan maken krijg ik de warme uren gemakkelijk gevuld. Gelukkig werd het binnen niet warmer dan 27° toen het kwik buiten naar een tropisch temperatuurtje van 40° steeg.. Op de fiets naar Sittard voor een overleg was prima te doen, net zoals het sporten bij Fitworld in de vroege ochtend. Die spierpijn erna zal ik maar niet beschrijven :). Vervolgens in twee à drie talen mensen bellen om afspraken in te plannen is nog de grootste uitdaging. Duits praten met een behoorlijk Nederlands accent (en dat voor een Limburger ...) ging ons prima af, sommige woorden even zoekende op Google. Maar een telefoontje kan heel simpel zijn, dus dat is ook gedaan.  (Mocht je dat niet zo simpel vinden kan ik je van harte de training van Ruud Schols aanbevelen). Als fotograaf in Sittard heb ik de vrije hand, uiteraard voorzien van een hoog maar vooral persoonlijk niveau. Het typische is dat ik eigenlijk altijd klanten krijg die dit van mij verlangen: De vrije hand, creatief maar vooral aansturend en compleet ontzorgend. Zekerheid & comfort voor Plezier en Perspectief! Jow, je krijgt wat je aantrekt (Law of Attraction - Mindset voor succes - Bianca Simons voor meer informatie hierover).

Een korte schoonmaakbeurt van de camera en lenzen, een mega update van de computer en ik mag weer mooie beelden uit Sittard, Geleen, Maastricht en omgeving nabewerken, fotoboeken samenstellen en alles regelen. Ik doe niets liever dan dat! Projectmanagement is dus eigenlijk een onbewust onderdeel van mijn werkzaamheden. 

Wél hou ik tijd in mijn agenda vrij. Voor mijn rust, samenzijn met mijn gezin en de verbinding met mezelf. Mooi wijntje erbij en genieten van de momenten die je hebt. Zo'n zwoele zomeravond, de hitte die uit de muren straalt, lekker op de loungeset en de vogeltjes die hier en daar nog tjilpen. Totdat je op een gegeven moment alleen nog maar om je heen slaat, je ziet 'ze' vliegen en van alle ellende maar naar binnen vlucht. Ik begrijp nog steeds niet wat een mug voor een functie heeft op deze aarde ... Binnengekomen is er weer dat 'niets'. Dat prachtige, overweldigende en o zo belangrijke NIETS. Want dat is wat je brein en lichaam af en to broodnodig kan gebruiken.

À votre Santé! Luidt mijn zomerse kreet. Mét of zonder wijn, dat maakt niets uit.

De foto's in deze blog zijn van onze vakantie, bekijk een kleine selectie van mijn werk in opdracht in het portfolio. Overigens ben ik ondanks de 'drukte' gewoon bereikbaar. Voor een kennismaking of een afspraak kun je mij simpelweg bellen op +31(0)6 28 06 26 95 of je stuurt een mail naar connect@defotovakvrouw.nl. Voicemail of gewone e-mail, je krijgt altijd antwoord.

Sing, sweetness, to the last palpitation of the evening and the breeze!

~ St. John Perse ~

<< terug naar alle blogberichten