Fotografie Persoonlijke Beeldbank | AN(ja) de Bruin

Portret- en sfeerfoto's voor de website en persoonlijke beeldbank van AN.

Wat in eerste instantie een moeilijke zoektocht was naar het perfecte plaatje bleek uiteindelijk terug te slaan op de bekende quote van Robert Browning/Mies van der Rohe: "Less is more"! Dit past bij de uitstraling die Anja zich had voorgesteld!

In de heerlijke woonkamer en een hele grote achtertuin van Anja, samen met haar waakse herders, hadden we na overleg besloten foto's te maken. Bij aankomst stond een 3 meter hoge kerstboom op de plek waar ik had gedacht de plaatjes te schieten, dus werd er ter plekke een ander plan gemaakt. Wat bleek? Het was niet wat wij in gedachten hadden voor de website en beeldbank van Anja. De ietwat onrustige energie droeg niet bij aan de uitstraling en de sfeer was te huiselijk.

Daar begon de zoektocht, wat wilden we dan wel? De ideeënstroom van Anja grenst aan het heelal, is dus oneindig, zoek daar als fotograaf in Limburg maar eens een passende locatie bij ... Na een week te hebben getobt, rondgereden en gezocht te hebben besloot ik het eenvoudig te houden. Met het idee "Less is more", de invulling aan de toeschouwer over te laten, zijn we foto's gaan maken op een locatie in Sittard-Geleen, dus ook nog eens vlák in de buurt. Het resultaat van dit project (want dat was het inmiddels voor mij wel geworden): Binnen een uur klaar met fotograferen, wat wel zo prettig was voor Anja, zakelijk goede foto's geschoten en ook nog wat foto's voor de 'fun' gemaakt, omdat Anja eenmaal is wie ze is. Authentiek, vernieuwend, deskundig en toch lekker zichzelf.

Wanneer haar website online is zullen hier enkele foto's worden geplaatst die een indruk geven van wat er is gemaakt. Tevens kun je dan haar website Live bekijken, het totaalplaatje in beeld.