Workshop Natuurfotografie Basis

"In mijn beleving is de natuur de ultieme bron van verrukking, de ultieme bron van zichtbare schoonheid en de ultieme bron van spirituele bezieling. Het is de rijkste bron van oneindig veel dat het leven de moeite waard maakt." - Davind Attenborough - Maar ook een credo welke mij op het lijf is geschreven.

Schoonheid zit in alles om ons heen. Mooie luchten en de prachtige natuur heeft al 42 jaar een aantrekkingskracht op mij. Waar ik ook ben, alles laat ik uit mijn handen vallen om vast te leggen wat ik zie. De energie die ik daar voel en vind geeft lichtheid en vreugde. De bergen in Oostenrijk zijn hierbij een onmisbaar element, hoewel je niet ver hoeft te gaan om schoonheid te vinden in de natuur om je heen.

Wil jij leren hoe je jouw camera kunt inzetten om ook mooie foto’s in de natuur te maken?

Ben je het schieten van plaatjes nu toch wel moe, wil je gaan fotograferen met die nieuwe camera? Het merk of model is niet belangrijk, wel wat jij ermee doet.

Van landschappen tot bloemen, vogels en insecten, al het moois wat de natuur ons kan bieden gaan we proberen te fotograferen. Daarbij leer ik je eerst in begrijpelijke taal de theorie hoe je de camera juist kunt gebruiken en daarna gaan we gelijk praktijkervaring opdoen. Tijdens deze workshop van 2,5 uur kun je mij alle vragen stellen over natuurfotografie.

Eerst worden de instellingen uitgelegd, ongeacht het merk van de camera. Wel is belangrijk dat je de camera ook handmatig kunt instellen, dus hij gaat nu eindelijk eens van die automatische stand af! Het mooiste resultaat krijg je met een spiegelreflex camera of een systeemcamera, maar de betere compact camera voldoet ook prima.

Om de persoonlijke begeleiding te kunnen waarborgen kunnen 8 personen per workshop deelnemen. Het is niet leeftijd gebonden, je hoeft alleen enorm fan te zijn van de natuur en je zult over een camera moeten beschikken. De deelnemers van de vorige editie gingen na afloop laaiend enthousiast naar huis, eh nee eigenlijk is iedereen langer gebleven om te oefenen en te genieten ... Eén van de deelneemsters heeft vanuit haar vakantie in Thailand nog contact met me gehad om een technische vraag te stellen, dus wanneer je eenmaal een workshop bij mij hebt gevolgd houdt de ondersteuning niet op bij het naar huis gaan smiley.

De workshop vind plaats op zaterdagochtend 9 november 2019 van 9:30-12:00 uur. Locatie: de Elysiumhof in Sittard. Dichte (wandel-)schoenen en een lange broek is het advies, ongeacht de weersomstandigheden gaat het altijd door. Jouw investering in betere foto's bedraagt slechts €49,- per persoon, van te voren te voldoen. Cursusmateriaal en btw is inbegrepen, tevens krijg je koffie/thee/water en wat lekkers erbij.

Je ontvangt een map met alle theorie om thuis alles nog eens op je gemak na te kunnen kijken en toe te gaan passen, je moet het wel zelf blijven doen.

Vorig jaar is een foto van de Koninginnepage van mij gepubliceerd in “Ooggetuigen” van het WWF en heb ik op bijzondere wijze de boomkruiper kunnen vastleggen. Het is dan ook mijn grote droom om voor het WWF en/of National Geographic de wereld rond te reizen om iedereen te laten zien op wat voor een prachtige planeet wij vertoeven. Het boek "Ooggetuigen" en "Our planet" zullen als inkijkexemplaar worden meegenomen zodat je met nóg meer inspiratie naar huis kunt gaan.

Bijgaand wat voorbeelden van de vorige, geslaagde -zomer- editie, inschrijven kan onderaan deze pagina: 

Aanmelden kun je HIER. Geef je naam en telefoonnummer door en met hoeveel personen je wil deelnemen. Hierna ontvang je een bevestiging van deelname en verdere informatie.

IK HEET JE VAN HARTE WELKOM EN DEEL GRAAG MIJN KENNIS MET JOU, TOT ZIENS heart