Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

Intuïtieve fotografie, wat als je elkaar vanzelf aanvoelt?

Intuïtie, buikgevoel, hoe je het ook wil noemen. Bepaalde dingen weten we soms vanzelf, voelen we als het ware aan. Zoals jullie waarschijnlijk weten doe ik veel op mijn gevoel, zo ook de fotografie. De basis blijft een goed overleg en een uitgewerkt plan, maar dan volgt de magie en ontstaat er wat moois!

Deze magie heb ik laatst nog ervaren met Homemade Heidy, toen we een dagdeel culinaire foto's gingen maken bij haar op locatie. Het handige van de locatie is dat ze alles bij de hand heeft, de gerechten niet hoeft te vervoeren en ter plekke nog wat kan bereiden om die échte versheid te kunnen vastleggen. Ik weet het nog goed, het was die vrijdag dat er vooral boven Beek en Spaubeek een heftige wolkbreuk was. We waren dan ook nét op tijd klaar, bij de laatste foto vielen de eerste druppels regen.

Van te voren had ik nog een speciale houten achterwand en ondergrond gekocht om de puurheid van alles te benadrukken. Ik hou van echtheid en gebruik daarom alleen ruwe materialen, geen ondergrondjes met een bepaalde print. Voor ieder gerecht kozen we passende rekwisieten, alles om het eten visueel te versterken. In het begin keek Heidy nog mee, maar al snel stond zij in de keuken en deed ik mijn ding. Het liep als een geoliede machine! Oké, bijna dan, op een gegeven moment vloog de zak met kolen voor de bbq in de fik .... die maar vlug op de bbq gegooid en er hartelijk mee gelachen. Ik heb foto's gemaakt van een vlammend stuk buikspek tot een frisse salade en vanallerlei lekkers ertussen in. Alles met oog voor het detail, zelfs het water is kleurrijk vastgelegd.

Natuurlijk zijn er ook portret- en actiefoto's gemaakt, deze horen bij het geheel. Daarnaast lever ik ze aan voor de diverse kanalen waar ze gebruikt gaan worden. Zo heb je een mooi totaalpakket waarmee je een geruime tijd vooruit kunt.

Nu vraag je je waarschijnlijk af welke culinaire foto's er zijn gemaakt en hoe het eruit ziet? Op de website van Heidy vind je reeds foto's inclusief recept, maar ik zal hier ook de meest smakelijke plaatsen. Bovendien vind je ze ook op de Instagram accounts van Heidy en Mijzelf. Nog een leuk detail: We kregen beiden de complimenten van Bonne Maman Nederland.

P.s. Loopt je het water in de mond bij het zien van de foto's? Het smaakte écht zo lekker als dat het uitziet! Mocht je een keer kennis willen maken, neem dan HIER contact met mij op. Ik ontvang je graag op mijn nieuwe kantoor.

Wellicht overbodig: op het artikel en alle foto's geld het copyright

<< terug naar alle blogberichten