Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

Concertfotograaf: van klassiek tot big band en rock!

Januari 2023 is muzikaal van start gegaan: ik mocht het concert van harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven i.s.m. Big Band Beeg fotograferen tijdens hun unieke Metropolis concert. Zelf heb ik vroeger trompet en piano gespeeld, en hoewel ik dansen destijds leuker vond, is de liefde voor muziek nooit weggegaan.

Klassiek ontmoet Jazz! Op zaterdag 28 januari speelden zij dit té gekke concert, samen met Big Band Beeg. Het publiek werd meegenomen naar de denkbeeldige stad Metropolis, waar klassieke muziek naadloos oplost in een cocktail van jazz, swing, funk en soul. Onderweg maakte je kennis met de kleurrijke inwoners van de stad; zij deelden herkenbare verhalen over liefde, pijn, passie, verdriet en geluk. Het zijn verhalen die perfect passen bij de muziek die je hoorde.

Trompettist Ruud Breuls, klarinettist Koen Cuijpers en saxofonist Leo Janssen waren de ongeëvenaarde solisten van de avond, wat een genot om te hebben beluisterd. Achteraf kreeg ik nog het volgende compliment van Koen Cuijpers: "Bedankt voor de super foto's! En nog beter, daar wil ik even mijn extra waardering en bewondering voor uitspreken, ik heb geen last van jou gehad/niks van jou gemerkt! En geloof me, dat maak ik vaak anders mee ..." Superfijn, ik wil ook onopvallend aanwezig zijn, waarbij ik wél mijn shots wil maken. Oordeel zelf maar of het is gelukt 😉.

Lastig licht, niet geflitst: een kleine selectie zie je hier.

Zou ik dit vaker willen doen? Ja natuurlijk!

<< terug naar alle blogberichten