Limburgse Maedjes

Je bent VROUW. Mooi in je hele zijn. Inmiddels de leeftijd van 40 bereikt of gepasseerd. Het voelt alsof je bent ontwaakt uit een sluimerstand ... eindelijk ben je jezelf. Trots, krachtig en vooral een VROUW in de Limburgse samenleving.

Ondanks voorgenoemde is er toch altijd dat oordeel. Vooral over onszelf. Waar komt dat vandaan? Wie bepaalt dit? De rimpels, kromme neus, dikke kont, levenservaring, gezond, syndroom van Down? Alles maakt ons zodat we kunnen ZIJN. Het wordt tijd dat we ons lijf en leven niet meer laten bepalen door het oordeel.

Vrouwen die voor dit project zijn gefotografeerd hebben maar één ding gemeen, dat is de leeftijdscategorie. De rest is overgelaten aan het 'toeval'. Man, wat ben ik TROTS deze vrouwen te hebben gefotografeerd en te hebben leren kennen! Wat zijn we toch een mooie en krachtige wezens! 

De diversiteit wordt later dit jaar in een expositie getoond aan het publiek. Op een authentieke, Limburgse locatie. Sfeervol en zonder oordeel ... wink

Waar ik van te voren dacht genoeg te hebben aan 10 portretten zijn het er 31 geworden .... en dat allemaal dankzij één foto. De foto van deze dame, 'onze Kitty', was dé inspiratie en zij heeft als MUA meegedaan in het project. Kitty Dijcks, van Kitty's make-up studio heeft mij geïnspireerd met haar hele zijn en alle dames op een natuurlijke wijze opgemaakt. Subtiel, zacht en natuurlijk. Nét even die finishing touch ...

Wat was het doel? Laten zien hoe mooi de vrouwen in onze Limburgse samenleving zijn. En dit is slechts een kleine greep uit ... 

Wat is er bereikt? Samen met Kitty hebben we deze vrouwen een lekker verwenmoment gegeven en hen in het zonntetje gezet. Alleen deze momenten en reacties waren al goud waard. Daarnaast is het een steeds hechtere groep aan het worden, doordat ik ze met elkaar in contact heb gebracht. We organiseerden een etentje bij de Vief Heringe in Sittard en er komen vast nog meer momenten van samenzijn, dat was duidelijk voelbaar en bijna een noodkreet van diegenen die er niet bij konden zijn!

Wat is het gevolg? Weer een stukje meer verbinding onder elkaar en mensen uit verschillende hoeken van Limburg leren kennen. De rest laat ik open. Ik laat me verrassen en verwonderen en vier de vreugde iedere dag!

Via de [social] media en het netwerk breng ik zo veel mogelijk mensen op de hoogte als alles klaar is om te worden geëxposeerd. Aparte portretten horen op aparte materialen, daar is budget voor nodig. Maar als de tijd rijp is komt het vanzelf. Wie wil sponsoren mag zich bij mij of één van de deelneemsters melden ...

Verwacht geen kunst. Dat maak ik niet. Ik portretteer mensen in de hoop ze heel gelukkig te maken met wat ze zien. Ik hou ook een spiegel voor ... vooraf vaak niet wetende. De portretten die komen te hangen zijn allemaal een keuze van mijzelf in overleg met de geportretteerde. 

Sterk, kwetsbaar, betrokken en altijd met een open blik. Zo ben jij en zo ben ik. In die verbinding komen we tot het beste resultaat.

Let the image do the talking…

Kitty Dijcks