Terugblik expositie Limburgse Maedjes

Een terugblik op een zeer geslaagde expositie, welke ondanks het Covid-19 virus nog maar nét door kon gaan. Boven verwachting vele bezoekers, mooi verdeeld over het hele weekend zodat we niet met te veel mensen tegelijk binnen waren. Mooie reacties, bekende en onbekende gezichten, onverwachte bezoekers en weer genoeg inspiratie voor een volgende expositie!

Op aswoensdag stuurde ik een persbericht naar alle mediakanalen die bij mij bekend zijn. Al snel kwamen de reacties binnen van redacteuren die dit mee wilden nemen in de publicatie. Op vrijdagochtend werd ik gebeld door De Limburger en vond er een telefonisch interview plaats. Na goedkeuring van de tekst en het doorsturen van mijn foto ging ik in opdracht een mooie reportage maken van een oudere heer. Opeens kwamen de appjes binnen, het artikel stond al online ... ! Hierop volgde ook nog eens de uitnodiging van Jolien Linssen, om bij het radioprogramma L1 Cultuurcafé plaats te nemen en te vertellen over de expositie. Wát een onverwachte publiciteit, ik heb er dankbaar gebruik van gemaakt. Samen met Nadine Maes gingen we naar de studio en vertelden ons verhaal.

Daarna reden we naar het Podiumkerkje in Grevenbicht. Vrijdag had ik met mijn team alles opgebouwd en klaargezet. De finishing touch, verse bloemen, hebben zij zaterdagochtend nog klaargezet, net zoals de koffie en de Limburgse vlaai. Als een echte artiest kwam ik te laat bij de opening (doordat het interview bij Jolien in Maastricht plaatsvond en we nog maar met 100km/uur mochten rijden ;) ). Voornemens een speech voor te bereiden, helaas, ik heb gepraat vanuit mijn gevoel. Dat gevoel was echter overdonderd van de mensen die aanwezig waren, dus die speech was best wel slecht. Maar daar ging het ook niet om! Het ging om de boodschap die ik wilde vertellen met de foto's. Die boodschap is overgebracht. 

Er kwamen mensen verwacht, er kwamen mensen onverwacht. Fijne reacties, mensen met een andere kijk, iedereen deelde dit met mij. Alles heb ik opgenomen in mijn hart. Dit maakte de expositie voor mij onvergetelijk. Onvergetelijk was het ook voor mijn ouders en mijn echtgenoot, zij straalden zichtbaar! Van betekenis kunnen zijn ligt ten grondslag aan al het leven, je kunt je wellicht voorstellen dat ik dat gevoel heb bereikt, en niet alleen voor mezelf. De ander ermee van dienst kunnen zijn, de verbondenheid creeëren, dat is een onderdeel, een doel van mijn leven.

De "maedjes" zelf vonden het mooi om zichzelf terug te zien. De afdruk op dit medium (Parelmoer metaal) vonden ze nóg mooier om te zien dan het digitale bestand. Ik kan dat alleen maar beamen. De meeste vrouwen hebben deze afdruk na afloop dan ook van mij in ontvangst genomen. De overige vrouwen gingen de foto niet ophangen, dat wil niet zeggen dat ze niet trots zijn op zichzelf en de foto!

De expositie gaat hierna niet meer plaatsvinden, voor sommige mensen heel jammer, dat begrijp ik. Echter de organisatie eromheen, de Covid-19 crisis die ertussen is gekomen heeft mij definitief doen besluiten deze tentoonstelling niet een tweede keer te herhalen. Een nieuw project ligt wel op de plank, waar ik de komende vrije tijd na het Corona virus aan ga spenderen. De manier van exposeren, het medium waar op wordt afgedrukt en andere zaken gaan veranderen. Dit was een eerste eigen expositie, van hieruit heb ik meer dan voldoende inspiratie en ervaring om mee verder te gaan. Mocht je op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen, schrijf je dan in op het Virtuele Vaknieuws (nieuwsbrief). Maximaal 10x per jaar ontvang je dan nieuws en aanbiedingen in je mailbox.

Vrouwen van 40 jaar en ouder belanden in een risicogroep voor o.a. borstkanker. De preventieve onderzoeken zijn allerminst fijn, maar o-zo-belangrijk! Er zijn dames, die hebben deelgenomen, behandeld voor deze ziekte. Menig vrouw die ik ken is of wordt behandeld ... Vandaar mijn initiatief om voor Pink Ribbon geld in te zamelen. Alle beetjes helpen. In totaal was er in het weekend €75,10 opgehaald. Dit is aangevuld naar €157,- door diverse 'Maedjes' die niet konden komen of op dat moment geen geld bij zich hadden. Het bedrag wordt door mij aangevuld naar €200,- een mooi bedrag om over te maken naar dit belangrijke doel.

Laat ik verder stoppen met schrijven en nog wat interieur- en sfeerfoto's tonen van het fantastische weekend! Sommige gemaakt door mijn dochter, de rest gemaakt door mijzelf. Vanwege de privacy is niet iedere bezoeker gefotografeerd en/of hier getoond. P.s. Bedankt voor alle reacties, kaarten en cadeau's!