Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

Van betekenis zijn

Van betekenis zijn, wie wil dat niet? Het is aan alles verbonden vanaf het moment dat je in de wereld komt. Vanaf je geboorte, eigenlijk nog eerder, ben je van betekenis. En hoe oud we ook mogen worden, we willen van betekenis zijn voor wie dan ook in het leven. Zelfs het meest ondenkbare organisme is van betekenis. Zelf heb ik dat met beeld. Met fotografie mag ik van (diepe) betekenis zijn voor velen.

Het resultaat is een positieve grote impact op het leven van deze mensen. De blik op zichzelf, de blik op hun product, de blik op hun bedrijf ... vastgelegd door mijn kritische oog en creatieve inbreng.

Het begon allemaal toen ik na 19 jaar de fotografie eigenlijk niet meer zo zag zitten, ergens in 2015. De sprankel was weg, het gevoel wat tijdens de studie ontstond wanneer ik in de donkere kamer bezig was voelde ik niet meer. Ik was niet meer van betekenis in mijn beroep. Daar startte de zoektocht naar iets anders om uiteindelijk heel enthousiast te roepen dat ik rechten ging studeren, dán kon ik pas andere mensen helpen en was ik van echte betekenis. Tenminste dat dacht ik. Na de nodige spiegels die anderen mij voorhielden, werd het duidelijk dat ik toch maar moest blijven fotograferen. En zie daar het resultaat: mijn bedrijf De Fotovakvrouw. Een naam die ik volgens meerdere mensen "maar eerst eens moest gaan waarmaken". Volgens mij is dat wel gelukt. Met een lening op zak en €35,- op de bank heb ik het maximale potentieel uit mijzelf en uit mijn apparatuur gehaald. Ik ging ondernemen en was wel degelijk van betekenis. Een proces dat nooit stopt.

Ik blijf voor mijn klanten het maximale uit mezelf en apparatuur halen om díe impact te maken die het nodig heeft. Hierbij wordt gevoel, geduld en begrip niet geschuwd en wordt er steeds weer opnieuw geïnvesteerd. Dankzij de opdrachten kan ik mijzelf voorzien van up-to-date apparatuur en blijf ik bij met de technologische ontwikkelingen. Soms baal ik van die investeringen, het is in dit beroep altijd een hap uit de bankrekening. Wanneer er echter een fikse investering nodig is wordt dit gedaan. Zonder twijfel.

Mijn bedrijf en de ontwikkelingen hierin zijn van grote omvang en betekenis tot op de dag van vandaag, het is logisch dat mijn klanten hiervan profiteren. Zelf laat ik niet voor niets eens in de zoveel tijd foto's van mezelf maken. Ik wéét hoe het voelt, ik wéét wat het brengt, hoeveel bereik ik heb met mooie foto's. Ik ben er dan ook van overtuigd dat mensen en bedrijven die te durven investeren in zichzelf/hun bedrijf geen verliezers kent. Het levert ALTIJD iets op, het is altijd van betekenis.

Dit gezegd, of beter te hebben getypt, geeft mij zo'n fijn gevoel, ik ga er helemaal van stralen. Je kent wellicht dat gevoel, een plotselinge rilling als je iets moois ziet of mooie muziek hoort. Dát ervaar ik iedere keer weer als ik van betekenis ben voor mijn klanten. Als ik gaandeweg het proces foto's maak die bij de nabewerking nóg meer gaan sprankelen en waarvan ik wéét dat ze impact maken. WOW.

En ik gun het jou ook. Ik gun jou de positieve impact van het van betekenis zijn. Het gevoel wat het je geeft en het resultaat wat daaruit voortvloeit.

Mocht je een passende nieuwe (profiel-)foto nodig hebben, kijk dan bij DEZE LINK. Deze datum is volgeboekt maar bij voldoende aanmeldingen wordt een nieuwe datum geprikt.

<< terug naar alle blogberichten