Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

Creativiteit, gekke dromen, durven en doen.

Wanneer je al een tijdje rondloopt met je allergrootste wens, wordt het dan niet tijd om het te gaan realiseren? Geïnspireerd door grote ondernemers, die risico's durven te nemen en zich door niemand van hun pad laten brengen wordt het tijd dat ook ik stappen ga zetten waarvan ik tot nu toe alleen maar [gekke] dromen had. Enthousiasme moet je volgen, toch?

Een eigen ruimte, een sparringpartner een geweldige studio met daglicht en diverse mogelijkheden. Alles komt op zijn plek, het krijgt vorm naarmate de ontwikkeling zich aandient. En die ontwikkeling is er! In mijn zevende ondernemersjaar ontvouwt zich een mooi pad. Hoe moeilijk deze tijd ook is met alle ellende om ons heen, dankbaar volg ik dit pad waarvan ik weet dat ik hem moet bewandelen.

Als je me de afgelopen jaren hebt gevolgd kun je weten dat er nooit een twijfel was over de richting die ik op wilde gaan. Zo kreeg ik goedbedoelde adviezen om bijvoorbeeld een "Social dealtje" te doen, dit heb ik bewust nooit gedaan. Het representeert niet zoals ik ben en komt mijn werk niet ten goede. Dat laatste is voor mij erg belangrijk, ik wil kwaliteit leveren en daarbij mijn creativiteit aanboren en uitbouwen. Hoe mooi is het dat mijn specialisme zich hier kan ontplooien. Hoewel ik heel veel leuk vind om te fotograferen, blijven er toch maar een aantal richtingen over waar mijn kwaliteiten goed tot hun recht komen.

 

Portretfotografie (klik op deze link voor het portfolio)

is er eentje van. De mens fotograferen is één, ze portretteren zoals ze zijn is iets heel anders. En gek genoeg lukte me dit al tijdens mijn opleiding aan de Fontys destijds, al is het bewust zijn ervan me pas doorgedrongen sinds ik als zelfstandig fotograaf mijn carriere heb voortgezet. Ik krijg heel vaak te horen dat men zich zo op het gemak voelt tijdens de shoot, dat het allemaal vanzelf gaat. Dat daarnaast het eindresultaat precies de verwachtingen weergeeft maakt mij een dankbaar mens. Hier zoek ik altijd eerst naar wie je bent, dan vormt zich een passend beeld in mijn hoofd en gaan we samen aan de slag.

 

Productfotografie (klik op deze link voor het portfolio)

is nummer twee. Tijdens de studie heb ik geleerd hoe we met analoge apparatuur producten schaduwvrij moesten fotograferen. Tegenwoordig worden dit "packshots" genoemd. Hier ligt niet mijn kennis, kunde en creativiteit. Het is meer een klein onderdeel wat heel af en toe erbij komt kijken. Wel breng ik graag producten sfeervol in beeld, hierbij komt de grote uitdaging van mijn creativiteit ruim aan bod. Dat ik goed ga op uitdagingen heeft zich inmiddels bewezen. Voor diverse bedrijven, klein en groot mag ik als fotograaf in Limburg diverse sfeervolle productfoto's maken.

 

Interieurfotografie (klik op deze link voor het portfolio)

staat nog niet zo heel lang op mijn website. Hoe het komt dat ik dit nu wel aanbied is heel eenvoudig: Mijn hart gaat sneller kloppen van een mooie ingerichte en afgewerkte ruimte. Toen ik door een succesvol interieurontwerpster werd gevraagd om haar projecten te fotograferen twijfelde ik dan ook geen moment. Gedreven door enthousiasme leg ik de mooiste details, materiaalgebruik en sfeervolle inrichting vast van wat mensen hun thuis mogen noemen.

 

Hakoena vleesCulinaire fotografie (klik op deze link voor het portfolio)

oftewel foodfotografie, met een moderne benaming, is een onderdeel wat ik ook al jaren fotografeer. Waarom ik me er nog niet duidelijk mee heb geprofileerd mag Joost weten. Wellicht was ik té enthousiast met andere onderdelen bezig ... Dat dit nu wel bij mijn specialisaties hoort, is het gevolg van vraag en aanbod. Er kwam regelmatig een telefoontje of directe vraag binnen of ik culinair fotograaf was. Telefonisch kon ik mensen moeilijk overtuigen, het stond immers niet specifiek op mijn website. Dat ook hier mijn enthousiasme van wordt aangewakkerd mocht dan ook wel eens zichtbaar worden gemaakt. Bovendien ben ik een echte bourgondische Limburgse, lekker eten is onlosmakelijk verbonden met ons leven. Oordeel zelf, zijn het smaakvolle foto's? Zou je stoppen met scrollen? Ik wel en mijn klanten ook!

De zoektocht naar een geschikte (en betaalbare) ruimte komt dichterbij, binnenkort vinden de eerste gesprekken plaats. Ook zoek ik een sparringpartner, want hoewel de monologen met mijzelf al veel hebben opgeleverd is het fijn om de dag te beginnen met het delen van je doelen zodat ze duidelijker worden neergezet. Wie hiervoor op mijn pad komt? "Joost" weet het, dat komt wel goed. De intentie staat en is bij deze uitgezonden.

P.s. Volg me op Instagram laugh

<< terug naar alle blogberichten