Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

Zachtheid in marketing, fotografie en jezelf

Het thema zachtheid is de afgelopen tijd een paar keer (on-)bewust bij me binnengekomen. Hetzij via de hardloopronde, yoga practice of voorgesprek met een klant. Zou het zijn dat ik hier iets mee mag doen? Vertaald naar mijn bedrijf en de bedrijfsfotografie is dat niet nodig. Vertaald naar mezelf mag ik inderdaad wel wat zachter zijn voor mezelf. De 'aard van het beestje' wil er alleen nog niet aan geloven ... Toch neem ik het onbewust mee en verras mezelf door snel resultaat.

Het resulteert er namelijk in dat ik verlof inplan. De drukte blijft aanhouden, waar ik intens dankbaar voor ben, maar daarbij wil ik mezelf wel eens wegcijferen. Wanneer ik dat doe, kan ik niet optimaal functioneren voor mijn opdrachtgevers. Bovendien zit ik dan te veel in mijn hoofd en vergeet te voelen, wat toch wel een essentiële toevoeging is wanneer ik authentiek wil ondernemen.

Zo voelde ik bij een aanvraag een twijfel, toch zette het ego door en ging mee in de aanvraag. Dat ego bleef haar best doen om de opdracht binnen te halen, terwijl mijn gevoel allang wist dat het niet voor mij was bestemd. En dat laatste is zooo oké! Toen ik daar de zachtheid toeliet, kon ik loskomen van mijn ego en heb de opdracht losgelaten. Enkele dagen later, op mijn vrije dag notabene, kwam een bevestiging van een andere aanvraag. Hoewel ik het natuurlijk niet met mijn mind wist, vertelde mijn gevoel dat het oké was. Ook hier waren meerdere partijen betrokken, maar ze belden om mee te delen dat ze voor mij kozen. Deze opdracht past veel beter bij mij persoonlijk, hij was voor mij bestemd.

Anderzijds zeg ik ook nee tegen een opdracht als men het niet eens is met de prijs. Mijn prijzen zijn gebaseerd op de factoren Tijd, Nabewerking, Vakkennis, Precisie, Professionele apparatuur (van camera tot monitor, back-up server, verzekeringen en diverse randzaken) en toepassing van Marketing Technieken. Effetjes een plaatje schieten komt bij mij niet voor, dat kun je zelf met je smartphone. Mijn klanten weten en waarderen dat. Met zachtheid neem ik het niemand kwalijk als zij er niet in mee kunnen gaan.

Zo krijgt ieder van ons dingen op ons pad die op dat moment bij je horen omdat ze je verder brengen. Wat voor jou is bestemd komt naar je toe, je hoeft er alleen maar op te vertrouwen en de zachtheid toe te laten. Maak je niet druk, maar doe je best. Werk aan jezelf en de wereld om je heen verandert mee. Ik geloof ook niet dat een kolonie buitenaardse entiteiten onze wereld komt redden, zoals wel eens in films wordt geschetst. We zullen aan onszelf moeten werken, ons hele leven lang. Op microniveau voor jezelf en op macroniveau wereldwijd. Hoe het zal vergaan? De tijd zal het leren ...

Positief nieuws:

Viewsonic mobiele monitor(beeld: Viewsonic)

Dankzij de mooie opdrachten heb ik kunnen investeren in een mobiele monitor. Dit houdt in dat je tijdens de fotoshoot live kunt zien wat er op mijn camera gebeurt. Ook kan ik zelf zo beter de scherpte en details checken, het heldere 15,6" oled scherm is comfortabel om op te beoordelen. In ieder geval een stuk beter dan het lcd-schermpje van de camera. Steeds vaker merkte ik dat ik dit miste, het is een waardevolle toevoeging aan de fotoshoots voor nóg nauwkeurigere resultaten. Bovendien zie je vlugger welke details niet goed zijn, hoe mooi is het om dan gelijk aan te kunnen passen! Samen met de klant een nóg beter resultaat neerzetten, de workflow wordt zo voor alle partijen geoptimaliseerd 😊.

Voor alle zakelijke fotografie, op locatie en in de studio wordt deze zachte krachtpatser ingezet. Of het nu gaat over je interieur, portret of product.
<< terug naar alle blogberichten