Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

Citroenen en spiegelneuronen

Wat een titel hè. Dit vraagt uiteraard om uitleg, welke ik je graag geef.

De afgelopen 8 maanden heb ik kei- en keihard gewerkt. Er was nauwelijks tijd voor ontspanning. Mooie opdrachten werden mij gegund en geweldige nieuwe ondernemers mocht ik leren kennen. Mijn ontspanning was dan ook niet zo van belang, ik haalde energie uit de fotografie en de resultaten die erop volgden. Wel vanuit kalmte en rust, ik neem de tijd voor jou, daar schuift alles voor aan de kant.

Natuurlijk weet ik dat drukte een keer ophoudt, en stiekem was ik er ook aan toe. Bewonderenswaardig hoe snel mijn gedachten worden omgezet in realiteit, de vrije tijd kwam ineens. Vóór de verkiezingsdag van Topvrouwen Limburg had ik me voorgenomen drie dagen verlof in te plannen. Lekker wandelen in het bos en yoga beoefenen, niets stond in de weg en alles was geregeld. Mijn lijf besliste anders, ik werd heftig verkouden, zo niet grieperig. Dat moest natuurlijk ook nog even tussendoor gebeuren, ik snap het helemaal. En de beste tijd was immers nu ik niets te doen had. Graag geef ik mijn lichaam de ruimte die het nodig heeft. Echter over drie dagen wilde ik toch echt present zijn in Hotel Van der Valk in Venlo!

Dus haalde ik een bak citroenen bij de boer en startte iedere ochtend met een uitgeperst exemplaar. Ik wisselde bankhangen af met rustige wandelingen met de hond en liet mijn lichaam werken. Goede hoop en vertrouwen (en die bak citroenen) zorgden ervoor dat woensdagavond de grieppijn was verdwenen en ik normaal kon ademhalen. Al hoorde je iedere ademteug, herstel was in zicht! Gepeald en geseald stond ik donderdag helemaal in de minerale plamuur en heb ik genoten van een fantastische middag en avond omringd met Top-vrouwen!

De lege tijd heb ik natuurlijk niet geheel onbenut gelaten 😅. Online volgde ik de training "Prompts voor chat GPT" om te leren hoe ik betere opdrachten zou kunnen geven aan de aanvullend intelligentie gestuurde programma's. Leerzaam! Daarnaast heb ik me ingeschreven voor de workshop "Handjeklap 3.0" bij Conflictinstituut Nederland.  Hier krijg je (verkoop-)technieken geleerd die bij jou passen. Aangezien ik daar nooit voor ben opgeleid, ik alleen iets verkoop als ik er zelf achter sta maar daar totaal geen technieken voor gebruik, lijkt het mij een mooie training. Mocht je ook interesse hebben klik dan op de onderstreepte link.

Verder met de spiegelneuronen.

Hersenen houden van informatie, zo ook die van mij. Regelmatig daag ik mezelf uit en verleg ik grenzen dankzij de informatie die dagelijks binnenkomt. De hersenen houden van visuele informatie en verwerken die 60.000x sneller dan tekst. Vandaar dat ik zo van mijn vak hou, aangevuld met wetenswaardigheden uit de neuro-wetenschap. Zien=doen, spiegelneuronen worden niet alleen geactiveerd bij het doen van een handeling, maar ook bij het zien ervan! Je kent het wel, wanneer je iemand ziet gapen, moet jij ook plotseling gapen. Zo ervaar ik dat met mensen die huilen, wanneer ik dat zie barst ik ook in tranen uit. Spiegelneuronen hebben te maken met ons sociaal en empatisch vermogen. Dit in mijn achterhoofd ergens opgeslagen, neem ik het bewust mee in de fotografie. Wanneer je een handeling op foto ziet, krijg je meer mensen in beweging die dit ook willen gaan doen, daar zorgen onze spiegelneuronen voor. Wanneer je een foodfoto ziet waarvan je het water in de mond loopt, wil je dat gerecht gaan eten. Deze weetjes haal ik uit de Wetenschap in Beeld en Breinspel van drs. Chantal van den Berg en pas ik toe bij alles wat ik maak.

We spreken dan met name over product- en bedrijfsfotografie. Bij portretfotografie kijk ik vooral naar wie jij bent en wat jij wil bereiken met de foto. Het aanbod en resultaat wordt daar op afgestemd. Bij evenementen registreer ik vooral wat er gebeurt. Hierbij hou ik wel rekening met verrassing, plaatsbepaling, ontwikkeling, het hoogtepunt en het einde (waar mogelijk).

Tot zover het stukje over citroenen en spiegelneuronen. Met de juiste prompts heb ik een programma opdracht gegeven hier plaatjes bij te maken, dus met behulp van AI. Ik ben dus NIET de maker ervan, wel de creatieve aansturende factor. Eigenlijk letterlijk de opdrachtgever. Wat vind je ervan? Ik vind het best wel grappig gelukt, ik heb uiteraard geen stel hersens op voorraad om even te fotograferen 😉. Iets om mee te spelen tijdens lege tijd ...

<< terug naar alle blogberichten