Mijn blogs. Een kijkje achter de schermen, nieuws of andere informatie. Veel leesplezier!

nb: Het is een hele eer als je mijn foto's en teksten waardeert en eventueel deelt. Breng me wel even op de hoogte. Foto's zonder toestemming gebruiken is schending van het auteursrecht. Teksten kopiëren zonder voorafgaande toestemming is plagiaat. Bij overtreding ontvang je de factuur zoals deze op dat moment rechtsgeldig is. Een simpel telefoontje of email bericht kan alles voorkomen.

Samen Kleurrijk Koken | Portret- en culinaire fotografie

"Ik zie hier vrouwen die trots zijn op hun vrouw-zijn. Mooi zijn, omdat ze mooi zijn. Ik zie hier sterke vrouwen op een prachtige plek die willen groeien in hun ontwikkeling naar onafhankelijkheid en zelfstandigheid, maar bovenal de liefde voor anderen willen behouden. Elly, je doet prachtig werk. Ik ben trots op je" - aldus de moeder van Elly Pijls uit Aruba -

Groepsfoto Casa Mama Lisi

Heleen van Otterloo (op foto links) benaderde mij een hele tijd geleden of ik een offerte wilde aanbieden voor de fotografie van een heel mooi project: Het fotograferen van 20 verschillende vrouwen uit 20 verschillende landen met 20 verschillende gerechten. Volgens mij heb ik toen heel hard "JA" geroepen! Wat een unieke en geweldige kans was dit, portretten van vrouwen en culinaire lekkernijen fotograferen! Uiteraard greep ik hem met beide handen aan.

Een aantal lockdowns, verschuivingen en heerlijke gerechten verder hebben we uiteindelijk in totaal 18 vrouwen en hun recepten vastgelegd. Van Limburgse vlaai naar Bahn Cher uit Cambodja en van 't Aita uit Eritrea naar Bastilla uit Marokko. Verplicht proeven hoorde erbij, laat ik daar geen moeite mee hebben 😊. (Deze gerechten en de overige 14 zitten dus in dit kookboek!)

De ontmoetingen met deze vrouwen kan ik niet beschrijven. Ze waren zo mooi en zo puur, de verbinding en feminine energy was all-over-the-place. Sowieso was het supergezellig! Uiteraard moesten we wachten op het kookboek, voordat ik iets online kon vertellen en laten zien. Maar vandaag, 19 mei 2022 was het dan zover: de presentatie en verkoop van het kookboek.

Kookboek Casa Mama Lisi

Een mooie middag vergezeld van heerlijke hapjes en Elly en Heleen die iedere deelneemster stuk voor stuk benoemden en bedankten. Ook ik kreeg een exemplaar, maar heb er gelijk nog een gekocht, altijd een goed idee als cadeau 😉. De boeken zijn overigens niet online te bestellen, alleen via het moedercentrum. Hun e-mailadres is casamamalisi@gmail.com en het boek kost slechts €20,-. Een koopje voor 18 wereldse gerechten.

Rest mij niets meer dan een selectie uit de gemaakte foto's hier te tonen 🥰

CutletBurundiPorrtetfoto Parminderportretfoto Vianfoodfoto Biryanifoodfoto Biryaniportretfoto Karimaportretfoto Wilmaportretfoto Leaporrtetfoto Deborahkartoffelsuppe

Dankbaar voor alle ontmoetingen bij Moedercentrum Mama Casa Lisi, Sittard.

<< terug naar alle blogberichten